Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Δήμοι ζητούν προσλήψεις

Εικόνα του άρθρου Οι Δήμοι ζητούν προσλήψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2019, 10:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περισσότεροι από σαράντα δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα, μιλούν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ζητούν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων τους, οι οποίες πλήττονται από έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα μετά τους περιορισμούς που

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι το πολυνομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΟΤΑ, προβλέπει ότι 8.000 εργαζόμενοι θα αναλάβουν υπηρεσία σε καθαριότητα και ύδρευση μόλις οριστικοποιηθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ, καθώς και εποχιακοί εργαζόμενοι σε πυροπροστασία, ΚΑΠΗ και άλλες υπηρεσίες.

Από την Ήπειρο, μιλούν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πέντε δήμαρχοι: Πρέβεζας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Ηγουμενίτσας και Άρτας


Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης

Θετικά στέκεται στο ζήτημα των προσλήψεων στους ΟΤΑ ο δήμαρχος της Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης. Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρίνει αναγκαίο να γίνουν όχι μόνο προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και στελεχών στις οικονομικές και τις τεχνικές υπηρεσίες ,αλλά και στις κοινωνικές δομές του δήμου. Επίσης, επισήμανε ότι ο κάθε δήμος ,στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του σύμφωνα με τα οικονομικά του και να προχωρήσει στη συνέχεια σε προσλήψεις που κρίνονται άμεσες ,αναγκαίες και επιτακτικές, για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του.

 

Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, συμφωνεί στις προσλήψεις, ωστόσο αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως, «η περίοδος που γίνονται, είναι πονηρή και ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει». Ο κ. Καψάλης εκτιμά, πως ήδη έπρεπε να είχαν γίνει προσλήψεις στους δήμους, καθώς υπάρχουν ανάγκες από προσωπικό και μάλιστα εξειδικευμένο ενώ πρόσθεσε: «Να εισακουστούν οι προτάσεις των δήμων. Θέλουμε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, χειριστές και όχι προσλήψεις που δεν θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δήμων».

 

Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου

«Οι μικροί ορεινοί δήμοι είναι υποστελεχωμένοι στις ειδικότητες επιστημονικού προσωπικού. Προφανώς είναι άμεση η αναγκαιότητα μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού» δηλώνει ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου. Μάλιστα, αναφέρει για παράδειγμα πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου του διαθέτει μια υπάλληλο που είναι παράλληλα και η προϊσταμένη. Ο κ. Παπασπύρου επισημαίνει ότι οι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ,βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί με εγκύκλιους από τα αρμόδια υπουργεία, δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής και απλά συνεπικουρούν στο έργο των μόνιμων υπάλληλων.

 

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος

Ο κ. Λώλος, τονίζει ότι υπάρχουν ανάγκες, τόσο για εποχιακό προσωπικό όσο και για μόνιμους υπαλλήλους. «Οι παραλιακοί δήμοι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν ανάγκες έκτακτες και επείγουσες από ναυαγοσώστες, πυροφύλακες και προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας».

 

Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης

«Οι Δήμοι έχουν ανάγκη μόνιμο προσωπικό, για να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν. Δυστυχώς, λόγω του μνημονίου όλοι οι δήμοι είναι υποστελεχωμένοι», υποστηρίζει ο κ. Τσιρογιάννης και προσθέτει: «Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ μειωμένη χρηματοδότηση, ακόμη και έως 70% από το κράτος, δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση. Θέλουμε προσωπικό για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα για τους συμπολίτες. Ως δήμος Αρταίων, κάνουμε κάθε χρόνο τον αναγκαίο προγραμματισμό για τις θέσεις και τις ειδικότητες που χρειαζόμαστε. Έχουμε ανάγκη άμεσα στοχευμένες προσλήψεις».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back