ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και δέσμευση για νέο μουσικό σχολείο

Εικόνα του άρθρου Και δέσμευση για νέο μουσικό σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2020, 14:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ένα σχολείο με το οποίο… η δημοτική αρχή Ιωαννίνων βίωσε μεγάλη ένταση πέρσι, έδωσε το παρών ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την τελετή του αγιασμού.

Πρόκειται για το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, το οποίο ανήκει στα Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων και που αντιμετώπιζε πρόβλημα στατικής επάρκειας. Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου ζητούσε επίμονα τη μεταστέγασή του, αντιδρώντας δε στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μεταφορά του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Περίβλεπτο.

 Εκείνη την περίοδο δεν έλειψαν οι μουσικές διαμαρτυρίες αλλά και η αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και της τότε διεύθυνσης του σχολείου.

Ο κ. Ελισάφ παραβρέθηκε λοιπόν στον αγιασμό και δεσμεύτηκε για ένα «νέο πρότυπο μουσικό σχολείο». «Η πόλη δικαιούται ένα πρότυπο μουσικό σχολείο» τόνισε και ανέφερε ότι «υπάρχει ένα κτιριολογικό πρόγραμμα του Δήμου στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα νέο μουσικό σχολείο. Το ενδιαφέρον μας είναι αμέριστο».

Προς το παρόν, στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης των υποδομών. «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τη βοήθεια της Περιφέρειας κάναμε όλες τις παρεμβάσεις ώστε να δοθεί η έγκριση από την επιτροπή καταλληλότητας. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται και το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Έτσι θα προχωρήσουμε και σε άλλες βελτιώσεις. Αυτό όμως δεν είναι λύση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ.

Είπε δε ότι επιθυμία του Δήμου είναι να ανοίγει η πολιτιστική χρονιά με εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου «κάτι που θα ετοιμαστεί μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παρόντες στην τελετή του αγιασμού ήταν και οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Μερόπη Τζούφη, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βαγγέλης Κωσταδήμας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αϊβατίδης και Αριστείδης Παππάς. Η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κασαγιάννη καλωσόρισε όλους και απευθυνόμενη στους μαθητές τους ζήτησε να τηρούν τα μέτρα ώστε η χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα. 


Διαβάστε:

Αναζητώντας λύση για το Μουσικό σχολείο

Μουσικό Σχολείο: Μένει εκεί που είναι

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back