Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναζητώντας λύση για το Μουσικό σχολείο

Εικόνα του άρθρου Αναζητώντας λύση για το Μουσικό σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2019, 17:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο δημαρχείο έκαναν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, ζητώντας λύση στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με την ενδεχόμενη «μετακόμιση».

Στο δημαρχείο, γονείς, καθηγητές και μαθητές-τριες συζήτησαν με το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ για ένα δίωρο περίπου, προσπαθώντας να βρεθεί από κοινού λύση.

Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου, που είναι σαφώς πιο ήπια από τη χτεσινή, προσθέτει κάποια νέα στοιχεία. Καταρχάς, ότι το θέμα προέκυψε από τη λήξη της μίσθωσης του σχολείου προς δεκαμήνου και την αδυναμία της Μητρόπολης, που διαχειρίζεται το κληροδότημα στο οποίο ανήκει το κτίριο στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, η Μητρόπολη δεν μπόρεσε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας του κτιρίου και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να στεγαστεί εκεί το σχολείο. Στη χτεσινή ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ανάγκη μεταστέγασης δεν είναι της παρούσης, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος. Ωστόσο, υπάρχει ανοιχτό το θέμα της καταλληλότητας, που προκάλεσε ανησυχία στη σχολική κοινότητα.

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο κ. Ελισάφ στη συνάντηση, η έλλειψη άδειας καταλληλότητας δημιουργεί διαδικαστικά προβλήματα.

Το ενοίκιο του σχολείου είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ο Δήμος δεν το καταβάλλει όμως, αυτό το διάστημα.

Η πρόταση για μεταστέγαση στην Περίβλεπτο, τα δύο σχολικά κτίρια, ένα παλιό και ένα νεότερο, δεν είναι τελειωτική απόφαση. Το σχολείο την έχει απορρίψει ωστόσο, λόγω της απόστασης.

Η συνάντηση κατέληξε στη συμφωνία να επικοινωνήσει ο Δήμος με το κληροδότημα και να ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου να βρεθεί λύση για παραμονή στο υφιστάμενο κτίριο.

Παράλληλα θα ερευνηθούν κι άλλες πιθανές λύσεις για μεταστέγαση του σχολείου από τη νέα σχολική χρονιά, στην περίπτωση που δεν διασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα αναζητήσει οικόπεδο για ανέγερση νέου σχολείου, «κάτι όμως που δεν μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα» όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back