Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μουσικό Σχολείο: Μένει εκεί που είναι

Εικόνα του άρθρου Μουσικό Σχολείο: Μένει εκεί που είναι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2019, 14:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων φαίνεται ότι κλείνει προς το παρόν, αφού άνοιξε αρκετές πληγές.

Το Μουσικό Σχολείο θα συνεχίσει να στεγάζεται στο κτίριο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο ανήκει στο κληροδότημα Γ. Σταύρου της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου, και ήρθε ως απόρροια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον κ. Καχριμάνη «για την καθοριστική του παρέμβαση ώστε τελικά να μη μετεγκατασταθεί το σχολείο μας στο χωριό Περίβλεπτος. Δεν ξεχνούμε ασφαλώς ότι και κατά το παρελθόν ο περιφερειάρχης επέδειξε για το σχολείο μας την ίδια ευαισθησία, όταν, μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει οριστικά το σχολείο λόγω έλλειψης μαθητών, έκανε τα πάντα και πέτυχε τελικά την μετεγκατάστασή του από τα Δολιανά στα Γιάννενα».

Ο κ. Καχριμάνης, μιλώντας στον «Τύπο Ιωαννίνων», ανέφερε καταρχάς ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη στατική επάρκεια του κτιρίου και ότι σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον μητροπολίτη Μάξιμο, αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου το κτίριο να πάρει άδεια καταλληλότητας για σχολείο.

Μπορεί οι καθηγητές και ο διευθυντής να επιφύλαξαν τα καλύτερα λόγια για τον κ. Καχριμάνη, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τον δήμαρχο κ. Ελισάφ. Με δημόσια επιστολή του, ο διευθυντής του σχολείου Θανάσης Τσάνης καταφέρεται εναντίον του δημάρχου, τον οποίο τον κατηγορεί για «εκφοβισμό» και «στοχοποίηση», ενώ αναφέρεται και στην έντονη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο σχολείο.

Προσθέτει δε ότι οι ένστολοι της Δημοτικής Αστυνομίας επέδωσαν στον ίδιο επιστολή του κ. Ελισάφ στην οποία του προσάπτονταν «κατηγορίες-συκοφαντίες, όπως ότι υποδαυλίζω αντιπαράθεση γονέων και μαθητών με τη Δημοτική Αρχή και ότι υποκύπτω σε συντεχνιακές λογικές». Είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει ο διευθυντής, τηλεφώνημα του δημάρχου κατά το οποίο χρησιμοποίησε «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς –ανίκανοι, άσχετοι…», ενώ λίγες μέρες μετά, οι δημοτικοί αστυνόμοι επέστρεψαν στο σχολείο συνοδεύοντας επιτροπή του Δήμου για την καταγραφή των προβλημάτων, με τον κ. Τσάνη να κάνει λόγο για «επίδειξη ισχύος στους καθηγητές και ασφαλώς σε εμένα».

Τέλος κατηγορεί τον δήμαρχο για «εγωιστικές προθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back