ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και άλλα καλέσματα για τις 26 Νοεμβρίου

Εικόνα του άρθρου Και άλλα καλέσματα για τις 26 Νοεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2020, 10:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεχίζονται τα καλέσματα για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου. Άλλοι φορείς καλούν και σε πορεία, 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, άλλοι το αφήνουν ανοιχτό. Το ίδιο το Εργατικό Κέντρο δεν αναφέρει συγκεκριμένα το θέμα της συγκέντρωσης στην ανακοίνωσή του, ενώ η ΑΔΕΔΥ το αναφέρει.

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες δύο ανακοινώσεις, μια του συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων που καταλήγει τονίζοντας ότι «στις 26 Νοέμβρη δεν πρέπει να υπάρξει χώρος δουλειάς που δεν θα φτάσει το απεργιακό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Την Πέμπτη δείχνουμε τη δύναμή μας», χωρίς συγκεκριμένη αναφορά σε πορεία.

Η Χειρονομία ΑΚ από την άλλη, καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο ΕΚΙ.

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμα μπουρλότο στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων, που αν περάσει και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις, θα το πληρώνουν πολύ ακριβά η σημερινή και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης» και συμπληρώνει ότι «ακόμα και να μην υπήρχε το νομοσχέδιο, η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι φτάνει και περισσεύει για να οργανωθεί ο απεργιακός αγώνας, για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού».

Η «Χειρονομία» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αντισταθούμε στην διάλυση των κοινωνικών μας δεσμών, στην ακραία και οριζόντια φτωχοποίησή μας. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ζωή και αξιοπρέπεια για όλες και όλους μας, πρέπει να κοινωνικοποιήσουμε τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας, υποτάσσοντας την οικονομία στις κοινωνικές ανάγκες και όχι το ανάποδο. Να αυτοοργανωθούμε και να παλέψουμε παντού για να μην γίνει ο νέος εφιάλτης πραγματικότητα. Να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να καταλάβουμε τον δημόσιο χώρο για να σπάσουμε την τρομοκρατία και την εκβιαστική συναίνεση που ενορχηστρώνουν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back