Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν…

Εικόνα του άρθρου Κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2017, 19:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «όχι» του είπε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού στην προμελέτη για την ανάπλαση του πάρκου στα Λιθαρίτσια. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. 

Ο δήμος Ιωαννιτών την περίμενε, καθώς γνώριζε εδώ και καιρό τις ενστάσεις στελεχών του υπουργείου για τις παρεμβάσεις επί του πάρκου οι οποίες δεν εναρμονίζονται με τον διατηρητέο χαρακτήρα κτιρίων που υπάρχουν στο πάρκο (όπως το κτίριο της 8ης Μεραρχίας). Μάλιστα, o Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την τροποποίηση της μελέτης βάσει των παρατηρήσεων που έχουν γίνει εδώ και καιρό από το υπουργείο. «Όταν η μελέτη πάρει την τελική της μορφή και την εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο, τότε θα αποσταλεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για να λάβει την τελική έγκριση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δημαρχείο. 

Η κατάθεση της προμελέτης, η οποία βασίστηκε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ενοποίηση του κέντρου επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα, στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων είχε γίνει στα τέλη Μαρτίου. Εκ μέρους του Δήμου, είχαν παραστεί ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας και ένας υπάλληλος της Τεχνικής  Υπηρεσίας. Τότε, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μανταλόβας είχε τονίσει ότι προσδοκία του Δήμου είναι να πάρει στα χέρια του και επίσημα τις προτάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για τις αλλαγές που απαιτούνται. «Παρόλο που η πρόταση της γενικής γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού ήταν να αναβληθεί η εξέταση της προμελέτης, τελικά με απόφαση της πλειοψηφίας αυτή συζητήθηκε και, όπως ήταν αναμενόμενο, απορρίφτηκε» σημειώνει στη σημερινή του ανακοίνωση το δημαρχείο. Και διαβεβαιώνει ότι «ο δήμος Ιωαννιτών δεν πρόκειται να χάσει ούτε χρόνο ούτε χρήμα προκειμένου να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάπλαση του πάρκου στα Λιθαρίτσια». 

Εξαρχής, πάντως, από το 2012 ακόμα, η όλη υπόθεση της ανάπλασης του πάρκου διαφαινόταν ότι δεν θα είναι τόσο εύκολη. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα σχέδιο ανάπλασης σε ένα σημείο της πόλης με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική διαδρομή. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back