Καθαρισμός λίμνης, νέα «σεζόν»

Εικόνα του άρθρου Καθαρισμός λίμνης, νέα «σεζόν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 14:15

Άλλος ένας καθαρισμός τμημάτων του παραλιμνίου μετώπου έγινε την περασμένη Κυριακή, με συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών, εθελοντών-τριών και εταιριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, «οι εθελοντές καθάρισαν τους καλαμιώνες κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, το παραλίμνιο τουριστικό μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου και του ποδηλατόδρομου, από το Θεατράκι έως την τρίτη γέφυρα του ποδηλατόδρομου, σε απόσταση 7χλμ, καθώς και αυτοσχέδιους χώρους εναπόθεσης στερεών αστικών αποβλήτων στην περιοχή του Περάματος, με τη βοήθεια βαρέων οχημάτων».

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας.

«Η σημερινή δράση επιβεβαιώνει με την μαζική συμμετοχή των πολιτών, ότι βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση και ότι πραγματικά μπορούμε, εάν θέλουμε και εάν προσπαθήσουμε, να πετύχουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, με την προστασία του περιβάλλοντος και με τη μείωση των ρύπων», τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας τόνισε ότι «σήμερα από την πόλη μας εκπέμπουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα στους πολίτες. Οφείλουμε να προσέχουμε σαν τα μάτια μας τη λίμνη Παμβώτιδα, γιατί αυτή είναι η αξία, αυτός είναι ο πλούτος της περιοχής μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back