Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 16-01-2020, 10:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την κάθετη αντίθεση της δημοτικής αρχής και του Δήμου Ιωαννιτών σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή στην κατασκευή του οδικού άξονα από τα Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμμετέχει μαζί με την Περιφέρεια και άλλους Δήμους της περιοχής σε όποιες πρωτοβουλίες παρθούν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου για να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο διεκδίκησης του έργου σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργου Αμυρά, έγινε γνωστό ότι πρόθεση του υπουργείου είναι μια νέα μελέτη για δίιχνο δρόμο και όχι για τετράιχνο όπως είχε μελετηθεί. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της περιφερειακής αρχής αλλά και της δημοτικής αρχής Ζίτσας. Στους αντιδρώντες έρχεται να προστεθεί και ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Η Ιόνια πρέπει να φτάσει στην Κακαβιά ως τετράιχνος δρόμος, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Οποιαδήποτε άλλη λύση αποτελεί εμπαιγμό για μία περιοχή που ήδη έχει περιμένει πάρα πολύ για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Συντασσόμαστε με τους υπόλοιπους φορείς της αυτοδιοίκησης που αντιδρούν και θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να προχωρήσει άμεσα το έργο το οποίο θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή μας», ανέφερε ο δήμαρχος.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε η δήλωση του δημάρχου να αποτελέσει τον βασικό άξονα και ομόφωνου ψηφίσματος που θα εκδοθεί από το σώμα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα