ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιωάννινα-Ηράκλειο: Οι εταιρίες δεν «γοητεύονται»

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα-Ηράκλειο: Οι εταιρίες δεν «γοητεύονται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2023, 19:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πτήση Γιάννενα-Ηράκλειο μόνο «εύκολη» δεν είναι. Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή της συζήτησης, καθώς δεν «γοήτευσε» τις αεροπορικές εταιρίες που δεν τη «χτύπησαν» ακόμα και ως επιδοτούμενο δρομολόγιο.

Τώρα, η Ένωση Ξενοδόχων στέλνει επιστολή στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και στο Υπουργείο Υποδομών, ζητώντας ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους έχει καθυστερήσει η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Της τρίτης διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς οι δύο προηγούμενες ήταν άγονες, όπως και ο… χαρακτηρισμός της γραμμής.

Η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι «η ένταξη της σύνδεσης Ιωαννίνων-Ηρακλείου στις άγονες γραμμές θα σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής μας με αμέτρητες νέες δυνατότητες. Θα καταστεί ευκολότερη η μαζική μετακίνηση τουριστών, φοιτητών και επιχειρηματιών».

Δυστυχώς, την αισιοδοξία της δεν συμμερίζεται μέχρι στιγμής η αγορά. Ούτε η Aegean που μονοπωλεί τα τακτικά δρομολόγια των Ιωαννίνων, ούτε η Sky Express που εδρεύει στο Ηράκλειο, έχουν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον.

Οι ξενοδόχοι, οι οποίοι σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να ευχαριστήσουν τις αεροπορικές εταιρίες, δηλώνουν «προβληματισμένοι» από το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη ενημέρωση για τον διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι δημόσιοι φορείς όπως ο ΕΟΤ έχουν δεσμευτεί ότι «θα στηρίξουν», χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο τρόπος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back