ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συνεχίζεται η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Εικόνα του άρθρου Ιταλία: Συνεχίζεται η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2020, 21:35
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε αυτόν της Κίνας, μετά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές.

Με τους 427 νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.405. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 41.035.

Σχεδόν 3.245 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η επιδημία του ιού εκεί στα τέλη του περασμένου έτους.

Το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου.

415 άτομα εξετάσθηκαν και βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531 . Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς.


Στην Αυστρία

Νέα αύξηση, κατά 367, μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο, παρουσίασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και στην Αυστρία, των οποίων το σύνολο ανερχόταν σήμερα το απόγευμα σε 2.013, ενώ έως σήμερα συνολικά έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τα περισσότερα κρούσματα, 464, υπάρχουν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο όλοι οι 279 δήμοι και κοινότητες έχουν τεθεί συνολικά σε καραντίνα, ενώ συνεχίζεται η κριτική για τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στο κλείσιμο των χιονοδρομικών του θερέτρων, όπου φέρεται να υπήρξε μόλυνση με τον ιό και ξένων επισκεπτών.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, αποφασίστηκε το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ίνσμπρουκ, της πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, το οποίοι θα μπορεί να λειτουργήσει σε μία έκτακτη περίπτωση.

Ακολουθούν σε αριθμό κρουσμάτων τα ομόσπονδα κρατίδια : 'Ανω Αυστρία με 371 κρούσματα, Κάτω Αυστρία (305), Στυρία (282), Βιέννη (234), Φόραλμπεργκ (151), Σάλτσμπουργκ (127), Καρινθία (50) και Μπούργκενλαντ (29).

Αποψινή διάταξη του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, προβλέπει, λόγω του κορονοϊού, την επιβολή από αύριο, Παρασκευή, ελέγχων στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους ήδη ισχύοντες ελέγχους στα σύνορα της χώρας με Ιταλία, Ελβετία, Λίχτενσταϊν και Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back