Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επιταχύνει τους επαναπατρισμούς

Εικόνα του άρθρου Ιταλία: Επιταχύνει τους επαναπατρισμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2017, 12:13
ΚΟΣΜΟΣ

Γρηγορότερους επαναπατρισμούς παράτυπων μεταναστών και επιτάχυνση της διαδικασίας για τη χορήγηση ασύλου είναι οι δύο στόχοι της ιταλικής κυβέρνησης ψηφίζοντας νέες αυστηρότερες διατάξεις.

Έτσι σε περίπτωση ξένων πολιτών που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο, μέχρι να λάβουν την σχετική απάντηση, θα μπορούν να προσφέρουν δωρεάν, εφόσον το επιθυμούν, χρήσιμη κοινωνική εργασία.

Επίσης σε περίπτωση σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, θα μπορούν να κάνουν μόνον μια προσφυγή και όχι δύο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να περιορίσει, ει δυνατόν, στα 250 άτομα την χωρητικότητα των κέντρων παραμονής μεταναστών. Μέχρι σήμερα, κοντά σε μικρά χωριά μεταφέρθηκαν και πάνω από 1.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο. 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΕ 

«Το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια ατζέντα για την μετανάστευση οφείλεται στη χώρα μας», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο ίδιος προσθέτει όμως ότι η ατζέντα αυτή δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ικανοποιητική. 

Οι σχολιαστές διερωτώνται αν στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη, στην σύνοδο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή των πρώτων ευρωπαϊκών συνθηκών- θα γίνει ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα. Kαι αν θα αποτελέσει, μαζί με την ασφάλεια, το κύριο αντικείμενο μιας «ενισχυμένης συνεργασίας» μεταξύ ορισμένων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη συμφωνία της Ιταλίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης πάντως φαίνεται δύσκολο να μπορέσει να μειώσει με ουσιαστικό τρόπο τις μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη λόγω και της έλλειψης ουσιαστικών υποδομών στην περιοχή που ελέγχει η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράτζ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back