ΘΕΑΤΡΟ

Ισχύς εν τη… Εγνατία

Εικόνα του άρθρου Ισχύς εν τη… Εγνατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2016, 17:25
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πρόεδροι των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων θέλουν να συνεχιστεί ο θεσμός και να μην καταργηθεί, όπως είναι οι φήμες που κυκλοφορούν. Τα «παραεγνάτια» δημοτικά θέατρα συγκεντρώθηκαν το περασμένο τριήμερο στα Γιάννενα, για την τέταρτη συνάντησή τους και οι πρόεδροι που συμμετείχαν, συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα αναβαθμιστεί ο πολιτισμός γενικά, με τη συμβολή των ΔΗΠΕΘΕ. Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως αποφασίσανε στη σύσκεψη, θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις προκειμένου να ξεκαθαριστεί το μέλλον των θεάτρων. Ακόμα, εκφράσανε την ανησυχία τους γιατί η χρηματοδότηση των θεάτρων έχει μειωθει πάνω από 50%.

Για τρεις ημέρες  βρέθηκαν στα Γιάννενα βρέθηκαν οι εξής: Νίκος Μαυροκεφαλίδης (Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας), Πέτρος Πετρόπουλος (Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας), Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (Μέλος Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ως εκπρόσωπος της Προέδρου Μελίνας Ηλικίδου), Σοφία Μενεσελίδου (Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής), Σοφία Μπιτζίδου (Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Σερρών), καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης της Κοζάνης, της Βέροιας και των Σερρών.

Τους εκπροσώπους των ΔΗΠΕΘΕ υποδέχθηκαν στα Γιάννενα και ξενάγησαν σε μνημεία και μουσεία της περιοχής, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου και ο αντιπρόεδρος, Φίλιππος Παπανικολάου.

Συναντήθηκαν με το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του φακέλου των Ιωαννίνων στην υποβολή της πρότασης για την πολιτιστική πρωτεύουσα ήταν το όραμα αυτό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας συνολικά για τον πολιτισμό, οι πόλεις που είμαστε πάνω στον άξονα της Εγνατίας. Αν θα ήταν τα Γιάννενα πολιτιστική πρωτεύουσα, θα ήταν μια από τις πιο σημαντικές μας προσπάθειες. Δεν πειράζει όμως, οι παρακαταθήκες μένουν, είναι σημαντικές και να που αυτή η προσπάθεια ξεκινά από τα ΔΗΠΕΘΕ του άξονα της Εγνατίας». Η κα Βακαλοπούλου πρόσθεσε από την πλευρά της ότι «πήραμε πολύ σημαντικές αποφάσεις και συγκεκριμένα να υλοποιήσουμε δρώμενα και δραστηριότητες τα οποία θα συνδέσουν τα ΔΗΠΕΘΕ μεταξύ τους και θα προάγουν τον πολιτισμό», συμπληρώνοντας ότι η προσπάθεια δεν είναι κοστοβόρα. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά τους, τον έφορο Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Σουέρεφ, το συλλέκτη Φώτη Ραπακούση, το γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, καθώς και τον αρχαιολόγο Χρήστο Κλείτσα.

Η επόμενη συνάντηση των πρόεδρων των ΔΗΠΕΘΕ, θα γίνει τον προσεχή Ιανουάριο στην Κοζάνη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back