Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιστορικό κέντρο: Μια μικρότερη γιορτή λόγω βροχής

Εικόνα του άρθρου Ιστορικό κέντρο: Μια μικρότερη γιορτή λόγω βροχής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2018, 17:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων περίμενε πώς και πώς αυτή τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, αλλά ο καιρός είχε άλλα… σχέδια. Η βροχή δεν επέτρεψε να γίνουν εκδηλώσεις που είχαν ετοιμαστεί από κοινού από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα», όπως η συναυλία του Δημήτρη Υφαντή και η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Σε ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου, σημειώνεται ότι μαζί με τον σύλλογο θα αναζητηθεί η δυνατότητα να προγραμματιστούν εκ νέου οι εκδηλώσεις στο προσεχές διάστημα.

Παρόλα αυτά, οι καταστηματάρχες της οδού Ανεξαρτησίας και των παράπλευρων πεζοδρόμων επέμειναν και καλωσόρισαν με γλυκίσματα και φαγητό όσους δεν φοβήθηκαν τη βροχή. Τα γιορτινά… τραπέζια στήθηκαν σε δύο βασικά σημεία: στην αρχή της οδού Ανεξαρτησίας, με τη συμμετοχή ιδιωτικού ΙΕΚ, και κοντά στο Γυαλί Καφενέ, σε στοά. Το παρών έδωσαν η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μέριμνα» που μοίραζε δωράκια στους επισκέπτες, αλλά και οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας και Θωμάς Γιωτίτσας.

Η γιορτή, αν και μικρότερη  λόγω της βροχόπτωσης, και η ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων επί της οδού Ανεξαρτησίας ήρθαν για άλλη μια φορά να θυμίσουν την ιδιαιτερότητα του ιστορικού κέντρου, την παράδοσή της και την αρχιτεκτονική της κληρονομιά.


Φωτογραφία: Δημήτρης Κατσάνος


* Κεντρική φωτογραφία: Αθανάσιος Γούσης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back