Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Ιστορικό Δημαρχείο «επιστρέφει»

Εικόνα του άρθρου Το Ιστορικό Δημαρχείο «επιστρέφει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2020, 12:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου του Ιστορικού Δημαρχείου προχωρά ο Δήμος Αρταίων. Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με αρχικό προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ.

Το Ιστορικό Δημαρχείο θα λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, βάσει και της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα, θα δημιουργηθεί και ένας χώρος ως Γραφείο Δημάρχου. Επιπλέον το ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου που δεν αναφέρονταν στη διαθήκη του ευεργέτη, περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Αρταίων, το 2015 με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».

«Η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Ιστορικό Δημαρχείο, ένα έργο με ιστορική και συμβολική αξία. Το παλιό μας Δημαρχείο, όπως συνηθίζουμε να το λέμε, έχει συνδεθεί με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της πόλης μας. Στόχος μας, δεν είναι απλά η αποκατάστασή του, αλλά η αξιοποίησή του. Με τον τρόπο αυτό, τα επόμενα χρόνια οι Αρτινοί θα διαθέτουν ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ένα ακόμη σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τσιρογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3