ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την κεντρική Γάζα

Εικόνα του άρθρου Το Ισραήλ βομβαρδίζει την κεντρική Γάζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2023, 19:06
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν την Τετάρτη την κεντρική Γάζα από ξηράς, θάλασσας και αέρος και οι παλαιστινιακές αρχές ανέφεραν δεκάδες ακόμη θανάτους, εκ των οποίων 20 σε μία επίθεση.

Αντανακλώντας την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να εξοντώσει τη Χαμάς παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, ο στρατιωτικός αρχηγός του Ισραήλ Χέρζι Χάλεβι δήλωσε την Τρίτη ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει πολλούς μήνες. Δεν υπάρχουν «σύντομες διαδρομές στην εξάρθρωση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», είπε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας, από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν 20 Παλαιστίνιοι την Τετάρτη κοντά στο νοσοκομείο Al-Amal στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Μια διακοπή των τηλεπικοινωνιών σε μεγάλο μέρος του θύλακα εμπόδισε τις προσπάθειες προσέγγισης των Παλαιστινίων θυμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά σταδιακά επανήλθε σε λειτουργία το πρωί.

Στην κεντρική συνοικία Αλ Μαγκάζι της Γάζας, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε μία αεροπορική επιδρομή, δήλωσαν οι γιατροί, ενώ στα βόρεια, στην πόλη της Γάζας, αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι οι σοροί επτά Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Στο μεταξύ μετά τη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στο Κάιρο σήμερα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διεμήνυσαν ότι απορρίπτουν οποιαδήποτε κίνηση του Ισραήλ που στοχεύει στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Οι δύο ηγέτες ανέφεραν παράλληλα ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να πιέσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει τη χορήγηση επαρκούς βοήθειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας για να περιοριστούν τα «τραγικά δεινά» που βιώνουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος τελεί υπό καθεστώς πολιορκίας.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back