Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Συμφωνία για εκλογές στην Καταλονία

Εικόνα του άρθρου Ισπανία: Συμφωνία για εκλογές στην Καταλονία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2017, 17:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ραχόι και Σοσιαλιστές (PSOE) συμφώνησαν στη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στην Καταλονία τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προσωρινής άρσης του καθεστώτος αυτονομίας και υπαγωγής της περιοχής στον άμεσο έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα στην ισπανική τηλεόραση η Κάρμεν Κάλβο του PSOE.

Ο Μαριάνο Ραχόι επιζητά την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πριν κάνει το επόμενο βήμα, ώστε να μειωθεί η προοπτική μεγαλύτερων διαμαρτυριών στην Καταλονία, όπου οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας κατόρθωσαν να κατεβάσουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για αύριο Σάββατο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την εκκίνηση της διαδικασίας εφαρμογής του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος που ρυθμίζει τα της άρσης της αυτονομίας των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας.


ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Σήμερα οργανώσεις αυτονομιστών κάλεσαν του Καταλανούς να προβούν σε μαζικές αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των προέδρων των δύο οργανισμών, του Jordi Sаnchez (ANC) και του Jordi Cuixart (Omnium), αλλά και η έκφραση της βούλησης των πολιτών να ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος στην Καταλονία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back