Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων

Εικόνα του άρθρου Ισπανία: Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2020, 00:32
ΚΟΣΜΟΣ

Αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19 από την αρχή της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας κοινοποιήθηκαν περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα.

Συνολικά 566.326 κρούσματα καταγράφονταν επίσημα σήμερα, και γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ξεπέρασε το όριο του μισού εκατομμυρίου κρουσμάτων, 12.183 περισσότερα σε σχέση με τον απολογισμό της Πέμπτης, και είναι «ο μεγαλύτερος αριθμός θετικών κρουσμάτων που έχουν ανιχνευθεί από την έναρξη της πανδημίας», σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Τα νέα αυτά κρούσματα δεν ανιχνεύτηκαν όλα το τελευταίο 24ωρο καθώς στις περιφέρειες, οι αρμόδιοι οργανισμοί υγείας χρειάζονται μερικές φορές αρκετές ημέρες για να προωθήσουν τις πληροφορίες στην κεντρική κυβέρνηση.

Η θνησιμότητα παραμένει, αντίθετα, πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, όπου έως 950 θάνατοι είχαν καταγραφεί σε 24 ώρες στις αρχές Απριλίου. Τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν 241 θάνατοι.

Η Ισπανία, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν 30.000 νεκρούς, γνωρίζει από τον Ιούλιο αναζωπύρωση της πανδημίας, το επίκεντρο της οποίας είναι η περιφέρεια της Μαδρίτης.


Στην Ιταλία

Η Ιταλία κατέγραψε 1.616 νέα κρούσματα κορονοϊού και δέκα θανάτους το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Από την αρχή της πανδημίας, οι νεκροί στην Ιταλία είναι 35.597. Και στις 21 περιφέρειες της χώρας καταγράφονται σήμερα νέα κρούσματα: στη Λομβαρδία (257), στο Βένετο (173), στην περιοχή της Μπολόνια (152). Ακολουθούν η περιοχή της Ρώμης, η Τοσκάνη και η Σικελία.

Ο γενικός διευθυντής του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας, Τζοβάνι Ρέτσα, δήλωσε ότι «για έκτη συνεχή εβδομάδα, αυξάνονται στην χώρα τα κρούσματα, έστω κι αν ο δείκτης μετάδοσης του ιού παραμένει λίγο πάνω από την μονάδα». Ο Ρέτσα πρόσθεσε ότι «υπάρχουν εστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά μειώνονται οι μολύνσεις που οφείλονται σε επιστροφή από τις διακοπές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back