Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ιούνιο «ελπίζουμε να εμβολιαστούν οι 40άρηδες»

Εικόνα του άρθρου Ιούνιο «ελπίζουμε να εμβολιαστούν οι 40άρηδες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2021, 13:21
ΕΛΛΑΔΑ

Ο εμβολιασμός συνεχίζεται με αυξημένο μεν βήμα τις τελευταίες ημέρες, αλλά και πάλι, με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς η ΕΕ έχει αποτύχει στις εμπορικές της συμφωνίες με τις εταιρίες και οι παραδόσεις ή είναι μικρότερες ή καθυστερούν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β' τριμήνου, υπολογίζουμε τον Ιούνιο να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με το ποσοστό όσων δεν εμβολιάζονται, κάλεσε για μια ακόμη φορά του ηλικιωμένους να εμβολιστούν. «Θέλω να απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό» αναφέρει ο υπουργός Υγείας, ο οποίος λέει ότι το φθινόπωρο θα επανεξεταστεί το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Όσον αφορά τους υγειονομικούς μας, οι γιατροί μας έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε ένα ποσοστό 80%, το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι χαμηλότερο, αλλά πιστεύω ότι θα ανέβει και άλλο. Το φθινόπωρο, σε ουδέτερο χρόνο, θα ξαναδούμε από την αρχή το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να υποχωρήσει η πανδημία τον Μάιο: «Το πότε ακριβώς δεν είναι γνωστό. Ελπίζουμε μέσα στον Μάιο να έχουμε σημαντική υποχώρηση».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back