Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ιόνια-Πρέβεζα: H μελέτη που δεν τελειώνει…

Εικόνα του άρθρου Ιόνια-Πρέβεζα: H μελέτη που δεν τελειώνει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2023, 18:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

H μελέτη για τα 30 χλμ του οδικού άξονα «Ιόνια οδός-Πρέβεζα» μετράει ήδη 14 χρόνια και θα συνεχίσει να μετράει κι άλλα όπως δείχνουν τα πράγματα.

Τη μελέτη αυτή την υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών. Εδώ και έναν χρόνο όμως συμφωνήθηκε ότι τη μελέτη θα την ολοκληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία και θα αναλάβει την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

Στις αρχές του Ιουνίου του 2022, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε ανακοινώσει ότι «παρέλαβε από το υπουργείο Υποδομών τη μελέτη της εθνικής οδού από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβου Ζέφυρο Π.Ε. Πρέβεζας, προκειμένου να την προσαρμόσει στα  τωρινά δεδομένα και να την ‘ωριμάσει’ ώστε στη συνέχεια να την εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Διαβάστε: Ιόνια-Πρέβεζα: 13 (μελετητικά) χρόνια και συνεχίζουμε...

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης είπε κάτι άλλο: «Είπα στο υπουργείο ότι δεν μπορούμε να παραλάβουμε μια μελέτη με την οποία θα μας δώσετε και τον μελετητή». Όπως διευκρίνισε, ζήτησε από το υπουργείο να κλείσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν από τον μελετητή που έχει αναλάβει το έργο από το 2007 και στη συνέχεια να παραλάβει τον φάκελο η Περιφέρεια Ηπείρου. «Αυτή θα είναι η απαρχή για να ασχοληθεί η Περιφέρεια με την υλοποίηση του έργου», είπε.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θέλει να κάνει μια άλλη μελέτη, επί της ουσίας, η οποία θα αφορούν μικρότερο δρόμο (κι όχι τετράιχνο όπως μελετάται εδώ και πολλά χρόνια) –κατά το μοντέλο «Ιωάννινα-Κακαβιά» που αρχίζει να γίνεται… ιδιαίτερα δημοφιλές στα οδικά έργα στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, η αρχική σύμβαση της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2009 με αρχικό χρόνο ολοκλήρωσης τον Αύγουστο του 2010. Έκτοτε ελήφθησαν διαδοχικές αποφάσεις για παρατάσεις.

Και η υπόθεση, από ό,τι δείχνει, δεν θα κλείσει γρήγορα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back