ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιόνια οδός με διόδια

Εικόνα του άρθρου Ιόνια οδός με διόδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2017, 13:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία εβδομάδα και κάτι μετά τα επίσημα εγκαίνια της Ιόνιας οδού από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έρχονται και τα υπόλοιπα διόδια. Η «Νέα Οδός» ανακοίνωσε την έναρξη των σταθμών διοδίων που υπολείπονταν… για την ολοκληρωμένη «μετωπική» λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια στο Μενίδι και στο Τέροβο (καθώς και στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Γοργόμυλου).

Τα διόδια στον σταθμό του Μενιδίου (για τη χρήση του τμήματος Αμφιλοχίας-Φιλιππιάδας, μήκους 46,6 χλμ.) θα κοστίζουν 2,95 ευρώ, ενώ αυτά στο Τέροβο (για τη χρήση του τμήματος Φιλιππιάδας-Εγνατίας οδού, μήκους 48,2 χλμ.) θα κοστίζουν 3,05 ευρώ. Από τον Αύγουστο, είχε τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων στην Κλόκοβα (2,95 ευρώ) και από τον Απρίλιο ο σταθμός διοδίων στο Αγγελόκαστρο (3,50 ευρώ). Οι τιμές αυτές των διοδίων αφορούν τα ΙΧ αυτοκίνητα. Συνολικά, ολόκληρη η διαδρομή Αντιρρίου-Ιωαννίνων θα κοστίζει για τα ΙΧ 12,45 ευρώ.

Με τη λειτουργία και των δύο αυτών σταθμών, τίθεται σε λειτουργία το σύνολο των μετωπικών σταθμών της Ιόνιας οδού. «Για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Γαβρολίμνης», αναφέρει η εταιρεία. Διευκρινίζει δε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».

Όσον αφορά τους πλευρικούς σταθμούς εντός της Ηπείρου, στα πλευρικά διόδια Άρτας το κόστος είναι 0,75 ευρώ και στα πλευρικά διόδια Γοργόμυλου 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back