ΗΠΕΙΡΟΣ

Ιόνια με υποσχέσεις και… αιχμές

Εικόνα του άρθρου Ιόνια με υποσχέσεις και… αιχμές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2017, 13:01
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με αιχμές για τους… δικαστές έγιναν τα εγκαίνια του νέου τμήματος της Ιόνιας οδού χτες στην Άρτα, καθώς ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απέδωσε πλαγίως ευθύνες για τις καθυστερήσεις (και) στους δικαστές: «Το τμήμα που παραδίδεται θα είχε παραδοθεί από τον Μάρτιο. Δεν είχε παραδοθεί γιατί ένας από τους συμπολίτες μας είχε την γνωστή συμπεριφορά. Βέβαια μη μας κατηγορήσουν πάλι για τους δικαστές. Το δικαστικό σώμα είχε τις ολιγωρίες, αν μη τι άλλο και τις καθυστερήσεις για το συγκεκριμένο τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το κομμάτι του έργου, θα μπορούσε να έχει παραδοθεί αρκετούς μήνες πριν και κάποιοι έχουν την ευθύνη και θα διερευνηθεί και η ευθύνη των καθυστερήσεων, αλλά και των τιμών των απαλλοτριώσεων σε όλη την Ελλάδα, για αυτά τα έργα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης, δίνοντας έτσι μια έμμεση συνέχεια στην κόντρα της κυβέρνησης με τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών.

Στα πιο ουσιαστικά, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι τα έργα δεν θα σταματήσουν, απαντώντας έτσι και σε μια αγωνία των «παραϊόνιων» περιοχών που βλέπουν ότι ο δρόμος ολοκληρώνεται, μαζί με τις θέσεις εργασίας. Μιλώντας για τα συνοδά έργα του άξονα, είπε ότι σύντομα θα γίνει η ανακοίνωσή τους. «Η περίοδος κατασκευής ολοκληρώνεται άρα στη περίοδο λειτουργίας πρέπει όλα αυτά να έχουν κλείσει και να έχουν συμφωνηθεί. Είμαστε σε τελική φάση των διαπραγματεύσεων για τα συνοδά έργα».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών μεταξύ Πρέβεζας και Ιωαννίνων, έργα που όπως τόνισε δεν προβλέφθηκαν γιατί «υπήρχε πολλές φορές κακός σχεδιασμός σε όλα τα μεγάλα έργα υποδομών».

Τέλος, επισήμανε και πάλι ότι το έργο της Ιόνιας θα ολοκληρωθεί το 2018, «όταν εγκατασταθεί το 2018 το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, όταν πετύχουμε σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που έχουν δανείσει για τα έργα, την μείωση της τιμής των διοδίων».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη βρήκε και αυτή την ευκαιρία να αφήσει την αιχμή της για τη γνωστή ιστορία με το «επίδομα σφραγίδας» που ξεκίνησε ως αστείο στο facebook και κατέληξε «έγκυρη είδηση» από διάφορα ΜΜΕ. «. Δεν είναι κατασκευασμένο θέμα, είναι κατασκευασμένο έργο», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back