Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

To Innovation Greece έκανε τις συστάσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2018, 16:36
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η πρώτη εκδήλωση του Innovation Greece (cluster τεχνολογίας και καινοτομίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) στο οποίο είναι μέλος η γιαννιώτικη εταιρεία Terracom, έγινε στο Ίδρυμα Ωνάση. Στην εκδήλωση παρέστη και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας.

Το Innovation Greece είναι η πρώτη προσπάθεια συνένωσης ελληνικών, καινοτόμων και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης. «Με κοινό γνώμονα το ενδιαφέρον για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και κοινά χαρακτηριστικά τον εξωστρεφή προσανατολισμό, την ύπαρξη ώριμων προϊόντων και  την πανευρωπαϊκή διάκρισή τους μέσω ανταγωνιστικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εννέα επιχειρήσεις και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν την Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την επωνυμία ‘Innovation Greece’» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η αποστολή του καθορίζεται ως «μετεξέλιξη της Ελλάδας σε χώρα τεχνολογικής αιχμής και προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», , όπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης. Ιάκωβος Γιακουμής.  

Στην εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους του European Agency for Small and Medium - sized Enterprises η κα Anna Bulzacka-Bogucka, η οποία αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή στρατηγική για τη χρηματοδότηση των Καινοτόμων ΜμΕ, ως πρώτο καθοριστικό βήμα πριν την χρηματοδότηση από επενδυτικά  κεφάλαια και την περαιτέρω ανάπτυξη τους.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back