ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

«Κόσμος»: Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Θάλεια Παντούλα

Εικόνα του άρθρου «Κόσμος»: Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Θάλεια Παντούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 14:26
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο «Κόσμος» ανακοινώνει τους-τις υποψήφιους-ες στο ευρωψηφοδέλτιό του.  

Ανάμεσά τους είναι και η Γιαννιώτισσα Θάλεια Παντούλα, από τον χώρο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Αναλυτικά:

1. Γεωργία Αγγελοπούλου 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Θέατρο των Αλλαγών όπου και εργάζεται 23 χρόνια. Στα πρώτα της βήματα στο φιλοζωικό χώρο υπήρξε εθελόντρια και αργότερα μέλος του ΔΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. 

2.    Μαρία Αλεξίου 

Σπούδασε νομικά στο ΕΚΠΑ και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πανεπιστήμιο του Leicester. 

3. Ντίνα Βαρδαραμάτου

Η Κωνσταντίνα (Ντίνα) Βαρδαραμάτου είναι κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακά στην Κοινωνική και Κοινοτική Εργασία και τις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Σπουδές. 

4. Νατάσσα Βασιλείου

Αρχιτέκτων Μηχανικός με καταγωγή από το Αίγιο και τα Λάβαρα Σουφλίου, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών "MSc - Advanced Environmental and Energy Studies" από το U.E.L. και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ε.Α.Π. με τίτλο "MSc - Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change" (εν εξελίξει). 

5. Χρήστος Βρεττός

Ο Χρήστος Βρεττός εργάζεται στον χώρο της ενεργειακής δημοκρατίας, προωθώντας τις ενεργειακές κοινότητες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

6.    Βροντίση Ζωή

Η Ζωή Βροντίση γεννήθηκε την άνοιξη του 1983 στην Αθήνα και είναι νέα μητέρα δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΕΜΠ) και κάτοχος Msc από το Imperial College. 

7.    Μαρία Γεωργούλα 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας.


8.    Γεώργιος Γκέκος 

Ο Γεώργιος Γκέκος είναι Διδάκτωρ Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επενδύσεων. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 και 2015 στην Κορινθία. 

9. Βασιλική Γραμματικογιάννη 

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και Οικονομικά. 

10. Πάνος Γρέδης

Γεννήθηκε το 1958 στο Νέο Σούλι Σερρών. Είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στις Βρυξέλλες. 

11. Δημήτρης Δερματάς

Καθηγητής Ρύπανσης Γεωπεριβάλλοντος και Διευθυντής του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ, με διδακτορικό από το UC Berkeley. 

12. Έφη Δόδουρα 

Τραπεζικός, Πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου Θεσσαλονίκης “ο Άργος”. Γεννήθηκε στις Σέρρες, μένει και εργάζεται ως τραπεζικός στη Θεσσαλονίκη. 

13. Αβραάμ - Αλβέρτος (Αλμπέρτο) Εσκενάζη 

Ηθοποιός- Συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου.  Στην μακρόχρονη διαδρομή του δούλεψε στο θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. 

14. Νώντας Ευεργέτης

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1970 στην Λιβαδειά όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στην Ανωτατή Γεωπονική Σχολή Αθηνών, όπου υποστήριξε την διδακτορική του διατριβή πάνω στην ελληνική χλωριδική βιοποικιλότητα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζεται στην έρευνα και την περιφερειακή ανάπτυξη με επίκεντρο την γεωργία, το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. 

15. Χριστίνα Ευθυμιάτου

Χημικός Βιοχημικός Μηχανικός, MSc. Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (2016-2019).  Ενεργό μέλος πολιτικών οργάνων και υποψήφια των Οικολόγων Πρασίνων (2010-2022) και του Συνασπισμού «Πράσινο & Μωβ» το 2023. 

16. Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης (2014 – 2019). Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος. Από το 2007, ενεργό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, με σημαντική δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα.

17. Μαρία Καβούρη

Αναπληρωματικό Μέλος Π.Σ Πράσινων – Οικολογία. Συν-συντονίστρια Π.Ο. Αττικής. Διαπολιτισμική Διαμεσολαβήτρια, Διερμηνέας και Μεταφράστρια.

18. Γιώργος Κανέλλης 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λακωνία αλλά ζει στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη, Δημόσιο Δίκαιο και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημ. Διοίκησης. Από το 1991 δραστηριοποιείται συνεχώς στην περιβαλλοντική πολιτική και δράση ως στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας. 

19. Σταύρος  Καραγιλάνης  

Ο Σταύρος Καραγιλάνης επιχειρεί στην βιώσιμη επιχειρηματικότητα, μέσα από την παραγωγή καινοτόμων φυτικών τροφίμων. Είναι απόφοιτος Διοίκησης επιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί με την διδασκαλία γιόγκα και την εκπαίδευση φυτοφαγικής μαγειρικής.

20. Φώτης Καψάλης 

Ο Φώτης Καψάλης γεννήθηκε το 1991 στην Ολλανδία, κατάγεται από τα Τρίκαλα και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας. 

21. Πέτρος Κόκκαλης

Ο Πέτρος Κόκκαλης ασχολείται ενεργά με τα κοινά τα τελευταία 25 χρόνια, αναπτύσσοντας την κοινωνική καινοτομία με επίκεντρο την ανθρώπινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Το 2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Προοδευτική Συμμαχία – ΣΥΡΙΖΑ», εκπροσωπώντας τον ΚΟΣΜΟ: μια κίνηση πολιτών που επιδιώκει να θέσει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των ΗΕ στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής χάραξης πολιτικής και στοχεύει στην ενδυνάμωση και την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων μερών να αναλάβουν δράση από την βάση για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και των ΣΒΑ.

22. Αλέξανδρος Λουιζίδης 

Σκηνοθέτης Παραγωγός. Σπούδασε Πληροφορική, Σκηνοθεσία και Καλλιτεχνική Φωτογραφία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

23. Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Γεννήθηκε στον Άσσο Κορινθίας. Ασχολείται ενεργά με τα κοινά τα τελευταία 24 χρόνια, υποψήφια Δημοτική σύμβουλος το 2002 και το 2006, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου το 2010, εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, η πρώτη γυναίκα, και η μοναδική μέχρι σήμερα, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το 2014 και το 2019. Υποψήφια περιφερειάρχης Πελοποννήσου και το 2023 με την «Πράσινη Κοινωνική Πελοπόννησο». Υποψήφια Βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους το 2012, το 2015 και με το ΠΑΣΟΚ το 2023.

24. Γεωργία Μίληση

Η Γεωργία (Γωγώ) Μίληση γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Έχει τελειώσει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (MBA). Εργάζεται σε Ναυτιλιακή εταιρεία ενώ παράλληλα ασχολείται με το Coaching. 

25. Στέλλα Μπελιά 

Η Στέλλα Μπελιά γεννήθηκε στον Κορυδαλλό το 1966 και εκεί πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Υπήρξε «σχολική διαρροή» όταν φοιτούσε στην Β Λυκείου καθώς ήταν ανέφικτο να μπορεί να επιβιώσει σε ένα σχολικό σύστημα όπου οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι έπρεπε να παραμένουν σιωπηλοί και αόρατοι. Επέστρεψε στα θρανία δύο χρόνια αργότερα και αφού πήρε απολυτήριο Λυκείου μπήκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Αθήνας (σημερινό ΤΕΑΠΗ). Έχει ειδίκευση στη Λογοτεχνία- Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ) Συμμετέχει σε πολλές συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών: Ιδρύτρια και Πρόεδρος της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση» (σημερινό «Πολύχρωμο Σχολείο») ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας «Υπερήφανοι Γονείς» κ.ά. αλλά και σε επιστημονικές οργανώσεις (ΟΜΕΡ –Παγκόσμια Οργάνωση για την Προσχολική Εκπαίδευση, Νηπιαγωγοί σε Δράση κ.ά.)και συνδικαλιστικά σωματεία (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας) 

26. Άννα Μαρία Μπότσαρη 

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως στην Καβάλα μέχρι την ηλικία των 17 χρόνων. Ασχολήθηκε με το σκάκι και διακρίθηκε ως πρωταθλήτρια νεανίδων και γυναικών Ελλάδας, πολύ νωρίς. Μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών σκάκι από το 1985, με σημαντικότερες διακρίσεις 4ο ατομικό και 6η ομαδικό Ολυμπιακό μετάλλιο, χρυσό ατομικό  σε Πανευρωπαϊκό Εθνικών ομάδων, Χρυσό σε μεσογειακούς γυναικών, πολλά χρυσά Βαλκανικά μετάλλια ατομικά και ομαδικά καθώς και δύο χάλκινα μετάλλια και ένα αργυρό σε παγκόσμια νεανίδων (κάτω των 20). Έχει παγκοσμίως τον ανώτερο τίτλο της γκραντ μετρ γυναικών (WGM) και του διεθνούς μετρ (CIM) στην γενική κατηγορία. 

27. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος 

Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος είναι Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στην Πολιτική για την Έρευνα και την Καινοτομία. Κατέχει πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και μεταπτυχιακό τίτλο MSc. in Public Policy & Human Development από το Πανεπιστήμιο του Maastricht. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στις Βρυξέλλες, ως σύμβουλος σε φορείς δικτύωσης (European Association of Manufacturing Technologies, European Young Innovators Forum), και στην Ελλάδα ως ειδικός σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και συγχρηματοδοτούμενων έργων στα υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας και Ναυτιλίας. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ήταν συντονιστής της ομάδας έργου για το "μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά".

28. Ζωή Νιομανάκη

Είναι 56 ετών, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μέλος των Πρασίνων Γερμανίας και εδώ και 4 χρόνια εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, επίτροπος διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνη του κόμματος για θέματα διαφορετικότητας (diversity), συμβουλευτική επίτροπος του ταμιευτηρίου δημοσίου δικαίου (Sparkasse Krefeld) της περιφέρειας και μέλος άλλων 6 επιτροπών της εκλογικής της περιφέρειας καθώς και αντιπρόεδρος στην σχολική επιτροπή. Ήταν υποψήφια στις βουλευτικές του Ιουνίου στο ψηφοδέλτιο επικράτειας και στις περιφερειακές Θεσσαλονίκης με τον Φίλιππο Γκανούλη.

29. Νικόλαος Ξεσφίγγης 

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1966 και ζει στην Αθήνα όπου τελείωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και φοίτησε στην σχολή Κορέλκο στο τμήμα των Η/Υ. Μετά το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε σε εταιρείες μεταφορών

30.    Θάλεια Παντούλα 

Η Θάλεια Παντούλα γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1989 όπου και έως σήμερα ζει με την οικογένειά της. Συμμετέχει ενεργά στο Οικοσύστημα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Ηπείρου και στοχεύει στην ανάδειξη ενός άλλου τρόπου κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σήμερα εργάζεται ως project manager σε ευρωπαϊκά έργα και προγράμματα που αφορούν στον πολιτισμό, την αγροτική ανάπτυξη, το περιβάλλον και την κοινωνική καινοτομία.

31. Ευθαλία (Θάλεια) Ρούσσου 

Γεννήθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Απεφοίτησε απο την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στη Ρευματολογία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μπερμινγχαμ. Έκανε μαστερ στην ανοσολογία, διδακτορικο στο Πανεπιστήμιο του Μπερμινγχαμ και μεταδιδακτορικές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Μπαθ, UK. Δούλεψε στην Ελλάδα (Β’ΙΚΑ Θεσσαλονίκης ) και αναπληρώτρια καθηγήτρια στα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 

32. Μπεατρίς (Μπέττυ) Σεμακούλα

Κοινωνική Ερευνήτρια- Ακτιβίστρια, Πρόεδρος και Διοικήτρια του Κ.Π των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "ΕΛΠΙΔΑ" Ιδρύτρια του Δικτύου Κοιν. Αλληλεγγύης "ΕΥΝΟΙΑ".

33. Ειρήνη (Ρηνιώ) Σκουζού 

Η Ειρήνη Σκουζού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και εμπειρογνώμονας επί εκλογικών θεμάτων. 

34. Παναγιώτης Σταμάτης 

Γεννήθηκε στην Γερμανία στις 22/7/1971. Ζεί στην πόλη της Ρόδου. Είναι γεωπόνος Τ.Ε απόφοιτος του ΤΕΙ Ηρακλείου. Είναι Ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση κήπων σε κατοικίες και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Είναι υπεύθυνος του Βοτανικού Κήπου του Ιδρύματος «Mark De Montalabeart» στην  παλαιά πόλη της Ρόδου. Είναι ιδρυτικό μέλος τής ΚοινΣΕπ «Ο Από μηχανής Άνθρωπος», που ασχολείται με θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. 

35. Όλγα Στεφανή 

Σπούδασε στο Τμήμα Φωτογραφίας Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών, ΤΕΙ Αθηνών Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Θεσσαλονίκης με τις «Γειτονιές σε δράση», συντονίστρια της παράταξης και «λαϊκό μέλος» στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (2014-2019). Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Θεσσαλονίκης με την «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΜΑΖΙ» και συντονίστρια στον τομέα Πολιτισμού. (2019-2023) Πρώην Οργανωτική Γραμματέας «Οικολόγοι Πράσινοι» (2020-2022).Συντονίστρια της Σ.Ε. «ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ» (2023).

36. Γιάννα Τζανιδάκη

Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και συν-εκπρόσωπος τύπου για το εξωτερικό του Βολτ Ελλάδας. Είναι στην πανευρωπαϊκή λίστα υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Volt Europa. Ασχολείται με την πολιτική από το 2014 και ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι (2019) και υποψήφια βουλευτής στο Επικράτειας με το Βολτ (2023). Εργάζεται στις Βρυξέλλες ως Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης συμβάλλοντας καθημερινά στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις νέες τεχνολογίες, τις ‘έξυπνες’ πόλεις και τις μεταφορές. 

37. Ευδοκία Τσαγκλή 

Η Ευδοκία Τσαγκλή μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη σε επαναπατρισμένη οικογένεια ιατρών, και έχει εξερευνήσει την επικοινωνία σε διαφορετικά επίπεδα -μεταξύ κρατών, ατόμων αλλά και με τον εαυτό, σπουδάζοντας Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, Νέα Μέσα και Επικοινωνία, Δημοσιογραφία αλλά και Αshtanga Yoga. Έχοντας επιβιώσει από το δεύτερο επιβατικό βαγόνι της σύγκρουσης στα Τέμπη, έχει αφιερώσει εδώ και έναν χρόνο την ζωή της στον ακτιβισμό με έντονη δράση στα social media για την δικαίωση της τραγωδίας αλλά και το κράτος δικαίου ευρύτερα, τον διαχωρισμό των εξουσιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και την εξάλειψη της διαφθοράς, του νεποτισμού και της πελατοκρατίας.

38. Θανάσης Τσακρής

Kαθηγητής Μικροβιολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του βρετανικού Royal College of Pathologists, συγγραφέας 450 και πλέον δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 19.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα στην Αντιμικροβιακή Αντοχή και τον Έλεγχο των Λοιμώξεων. Έχει μακρά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων δημόσιας υγείας.

39. Παναγιώτα Φελούκα 

Η Παναγιώτα Φελούκα, με καταγωγή από τη Μεγαλόπολη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε πληροφορική και δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολή πληροφορικής στην Αθήνα. Έχει πάρει ειδικότητα Μηχανολόγου και Ηλεκτρολόγου, καθώς και άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας (security) ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Τέλος έχει αποκτήσει εξειδικευμένη επαγγελματική γνώση στο OnlineBranding (Marketing) και επικοινωνία του τομέα τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών.

40. Χρύσα Χατζηθεοδώρου

Τραπεζικό στέλεχος. Γεννήθηκε το 1971 στην Ορεστιάδα Έβρου όπου και πέρασε την παιδική και εφηβική της ηλικία. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο. Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Θεσσαλονίκη.  Το 2001, ασθένησε από αυτοάνοσο εκφυλιστικό νόσημα. Η περιπέτεια της υγείας της την έφερε σε επαφή με πολλές ευάλωτες ομάδες και την ώθησε να σπουδάσει ψυχολογία (αναπτυξιακή, κλινική, κοινωνική ψυχολογία, νευροφυσιολογία, ψυχολογία της εργασίας, της επικοινωνίας, των οργανισμών, παιδαγωγική) και εναλλακτικές θεραπείες. Οι γνώσεις που αποκόμισε την οδήγησαν στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων για παροχή βοήθειας σε  ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

41. Περικλής Χατζηνάκος

Ιδρυτής και Διευθυντής Περιβαλλοντικης Οργάνωσης Μαμαγαία,  Υπεύθυνος Γραφείου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Μακεδονίας Εταίρος και Μέλος ΔΣ Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ

42. Σπύρος Ψύχας

Γεννημένος το 1958, πατέρας δύο κοριτσιών, μένει στην Αθήνα. Ενεργός από το 1980 σε οικολογικά και αντιπυρηνικά κινήματα και στο φοιτητικό κίνημα του Χημικού Αθήνας ενάντια στον Ν. 815. Αντιρρησίας συνείδησης στο στρατό και ενεργός σε αντιπολεμικά κινήματα. Γραμματέας στη Βουλή των Οικολόγων Βουλευτών Αναστασίας Ανδρεαδάκη και Κατερίνας Ιατροπούλου το 1990-1993 και συνεργάτης του ευρωβουλευτή των Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλου το 2010-2012. Σήμερα είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου του ενοποιημένου σχήματος «Πράσινοι-Οικολογία» και του ΔΣ του Πράσινου Ινστιτούτου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back