ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ικανοποιημένοι δρομείς, χαρούμενοι διοργανωτές

Εικόνα του άρθρου Ικανοποιημένοι δρομείς, χαρούμενοι διοργανωτές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2020, 18:02
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέρος στο φετινό Ioannina Lake Run.

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις που παραθέτει η διοργάνωση, «η διοργάνωση ήταν άψογη, πραγματικά υποδειγματική. Μ’ αυτόν τον τρόπο σίγουρα μπορούν να γίνουν και άλλοι αγώνες. Ας ελπίσουμε όλοι οι αγώνες που θα γίνουν μέχρι να ξεπεραστεί ο κορωνοϊός, να γίνονται με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό του ο 2ος νικητής του Γύρου Λίμνης Θανάσης Μπαρμπαγιάννης.

Ο τρίτος της κατάταξης, Νικόδημος Νικολακέας, συμπλήρωσε:

«Είμαι χαρούμενος γιατί αποδείχθηκε ότι μπορούν να οργανωθούν αγώνες, εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα. Οι αθλητές, που θέλουν πολύ να γίνουν οι αγώνες, τηρούν τα πρωτόκολλα, οπότε ακόμη κι αυτοί που δε θέλουν να συμμορφωθούν, αναγκάζονται τελικά να το κάνουν».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και ο νικητής του αγώνα Κωνσταντίνος Σταμούλης, ενώ στην τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας στάθηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμενιάτης, αθλητής της κωπηλασίας, που πήρε μέρος στον αγώνα.

 «Ήταν άψογη η διοργάνωση, τα είδα όλα στην εντέλεια. Τα μέτρα τηρήθηκαν και ένιωθες ότι συμμετέχεις σε έναν αγώνα με ασφάλεια» είπε μεταξύ άλλων η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, ενώ η 2η νικήτρια Ανδριάνα Βασιλάτου τόνισε: «Πολύ όμορφη η διαδρομή. Είναι περίεργο να τρέχεις χωρίς κόσμο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε».

Τη σημασία της διοργάνωσης ενός μεγάλου δρομικού event σε συνθήκες πανδημίας επισήμανε ο κωπηλάτης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιάννης Κουρκουρίκης: «Ο αγώνας εδραιώθηκε γιατί κέρδισε το στοίχημα. Είναι ο πρώτος αγώνας που τήρησε το πρωτόκολλο και τελικά μετράει λίγο το πρωτόκολλο και πολύ η προσωπική μας ευθύνη».

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών Ραμπέα Ιατρίδου, είπε ότι «θα ανοίξει τον δρόμο για τις υπόλοιπες διοργανώσεις της χρονιάς, για να δουν τον τρόπο πώς πραγματικά μπορεί να διοργανωθεί με ασφάλεια ένα event τέτοιου μεγέθους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back