Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδού ο κόμβος Εφύρας

Εικόνα του άρθρου Ιδού ο κόμβος Εφύρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2018, 20:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης και αρκετά επίφοβα για οδηγούς και πεζούς (οι τελευταίοι έχουν ακόμα λόγους να φυλάγονται πάντως, στο δρόμο προς τις φυλακές), ο κόμβος Εφύρας, έχει άσφαλτο και είναι έτοιμος κατά τα φαινόμενα.

Το έργο, παρότι συζητιόταν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, ουσιαστικά ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν είχαν εξασφαλιστεί οι περισσότερες άδειες, εκτός από αυτή του Δασαρχείου, καθώς ο νέος δρόμους «έφαγε» λίγο από το λόφο.

Τον Φεβρουάριο του 2017 έγινε ο διαγωνισμός (προϋπολογισμός 503.000 ευρώ συν ΦΠΑ από πόρους του Δήμου) και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησαν τα έργα. Στις αρχές Μαΐου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση που εδώ και μερικές μέρες, ολοκληρώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
Κώστας
Χάλια, στενός δρόμος και νησίδα με σήμανση στη μέση του δρόμου. Θα σκοτωθεί κόσμος εκεί. Τα παιδιά με τα μηχανάκια που πηγαινοερχονται στο Σταυράκι τη νύκτα θα πέφτουν στη νησίδα. Δεν κάνουν κυκλικούς κόμβους σε τόσους στενούς δρόμους...
Μπαντίδος
Σε όλους τους κυκλικούς κόμβους της Ευρώπης, υπάρχει ξεκάθαρο STOP σε όποιον πάει να εισέλθει στον κόμβο και δίνει προτεραιότητα σε όποιον είναι ήδη μέσα στον κόμβο. Πότε θα το αντιληφθούν οι ιθύνοντες του Δήμου; Για του στραβού το δίκιο έτσι είναι ο κυκλικός κόμβος στα Σεισμόπληκτα, οι άλλοι κόμβοι όμως:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back