ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόμβος στην Εφύρας: και όμως, θα γίνει

Εικόνα του άρθρου Κόμβος στην Εφύρας: και όμως, θα γίνει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2016, 01:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και δεκαετία, ίσως και κάτι παραπάνω, σχεδιάζονται συγκοινωνιακοί κόμβοι σε διάφορα επίκαιρα σημεία της πόλης, για τα οποία κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα δημοσιογραφικά κλισέ που υποδηλώνουν επικίνδυνα σημεία στους δρόμους: «Καρμανιόλα», «κίνδυνος-θάνατος για πεζούς» κ.λπ. Ένα από αυτά, ο κόμβος στο Καμίνι, εκεί που συναντιούνται η Άρη Βελουχιώτη και η Εφύρας, ετοιμάζεται στα σοβαρά αυτή τη φορά να κατασκευαστεί, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ιωαννιτών για το 2017, στην κατηγορία «έργα που ενισχύονται» και με προβλεπόμενη χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ-ΣΑΕΠ, δηλαδή πόρους του δήμου Ιωαννιτών.

Επίσης, αυτή τη φορά το έργο έχει πάρει το 90% των εγκρίσεων που χρειάζεται, μαζί με τη βασικότερη, αυτή του Δασαρχείου. Στη συγκεκριμένη άδεια, καθώς το έργο γίνεται δίπλα στο δάσος, «κόλλησε» για αρκετά χρόνια. Τώρα υπήρξε σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ «σφραγίδες» έχουν μπει από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και από τις επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου. Επόμενο στάδιο είναι η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και τέλος, θα πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Απώτερος στόχος είναι να δημοπρατηθεί το έργο αρχές του νέου έτους και η δημοτική αρχή θέλει να ξεκινήσει η κατασκευή το συντομότερο δυνατό.

Η υπόθεση «κόμβοι» συζητιέται σχεδόν σε κάθε τεχνικό πρόγραμμα εδώ και μια δεκαετία. Έχουν γίνει  λίγοι όμως (φανταστείτε ότι οι κόμβοι στην Εφύρας και στο ΕΠΑΛ στο Βελισσάριο σχεδιάζονταν μαζί με τον κόμβο στην Αγίου Κοσμά και Δωδώνης) και σε αρκετές περιπτώσεις «κόλλησαν» σε γραφειοκρατίες. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 περιλαμβάνει μερικές ακόμα παρόμοιες παρεμβάσεις, όπως βελτιώσεις και κατασκευές κόμβων και συνδέσεων δρόμων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back