ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιωτικοί υπάλληλοι: «Δουλεύουμε ακόμα και με κρούσμα στο σπίτι»

Εικόνα του άρθρου Ιδιωτικοί υπάλληλοι: «Δουλεύουμε ακόμα και με κρούσμα στο σπίτι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2022, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις τρεις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, 13/1 (12 Περιφέρεια, 13.30 διεύθυνση Εκπαίδευσης, 18.30 πικετοφορία στο Εργατικό Κέντρο), καλούνε το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η ΑΣΥ ΠΓΝΙ με ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Το σωματείο σημειώνει τα εξής, μεταξύ άλλων: «Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες καταναλωτές και απαιτείται να παρθούν άμεσα αυξημένα μέτρα για την προστασία της υγείας μας» και η πραγματικότητά τους είναι η εξής: «Είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε ακόμα και αν στο σπίτι μας έχουμε κρούσμα, επιβαρυνόμαστε με το κόστος των τεστ και των μέτρων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά)».

Συμπληρώνει ακόμα ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, λείπουν συνάδελφοι και όταν ρωτάμε μας λένε ότι έχουν άδεια, ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι έχουν βρεθεί θετικοί. Επιβαρυνόμαστε οι ίδιοι με το κόστος του τέστ ή περιμένουμε για ώρες στην ουρά στην Περιφέρεια για ένα δωρεάν ράπιντ».

Η πραγματικότητα που περιγράφει το σωματείο εκτείνεται σε πολλά επαγγέλματα, δυστυχώς. Για παράδειγμα, οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων έχουν εξαιρεθεί από κάθε πρόνοια, με το άνοιγμα των σχολείων.

Το σωματείο σημειώνει τέλος μια δέσμη αιτημάτων, μεταξύ των οποίων μαζικά– επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, άδειες ειδικού σκοπού  κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back