Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με εμπορικό πλοίο

Εικόνα του άρθρου Ιαπωνία: Σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με εμπορικό πλοίο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2017, 17:29
ΚΟΣΜΟΣ

Επτά μέλη του πληρώματος αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών αγνοούνται και τουλάχιστον τρία έχουν τραυματιστεί, μετά από σύγκρουση με εμπορικό πλοίο νοτιοδυτικά της Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας

Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι το πλοίο USS Fitzgerald συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο 56 ναυτικά μίλια (περίπου 103 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της Γιοκοσούκα.

Κατά τη σύγκρουση, η οποία σημειώθηκε περί τις 02:30 τοπική ώρα, το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές πάνω και κάτω από την ίσαλη γραμμή και έβαλε νερά σε διαμερίσματά του. Το Φιτζέραλντ πλέει αυτόνομα, αν και η πρόωσή του είναι μειωμένη.

Στο νοσοκομείο του Ναυτικού στη Γιοκοσούκα μεταφέρθηκαν ο πλοίαρχος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald και ένας ναύτης μετά τη σύγκρουση του πολεμικού με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ο 7ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

«Ως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο τραυματίες που χρειάστηκαν επείγουσα διακομιδή. Ο ένας ήταν ο πλοίαρχος Μπράις Μπένσον, ο διοικητής του Φιτζέραλντ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ναυτικού στη Γιοκοσούκα και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Μια δεύτερη ιατρική διακομιδή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάσταση άλλων τραυματιών βρίσκεται υπό εκτίμηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3