Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ιαπωνία: Ένα βιβλιοπωλείο στο εσωτερικό ξενοδοχείου

Εικόνα του άρθρου Ιαπωνία: Ένα βιβλιοπωλείο στο εσωτερικό ξενοδοχείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2022, 13:48
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το γραφείο Suppose Design Office ολοκλήρωσε το Matsumoto Honbako, ένα 24 δωματίων ξενοδοχείο θερμών λουτρών, με ένα βιβλιοπωλείο, ένα εστιατόριο και υπαίθρια λουτρά σε όλα τα δωμάτια. 

Σχεδιασμένο ως μια πολύπλοκη πολιτιστική εγκατάσταση το πρότζεκτ στην πόλη Matsumoto εστιάζει στα βιβλία ενώ διατηρεί στοιχεία του πρώην πανδοχείου θερμών λουτρών, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περισσότερα από 300 χρόνια.

Στη μεγάλη αίθουσα συμποσίων και στο λουτρό της κοινότητας τώρα στεγάζεται ένα εστιατόριο και ένας χώρος βιβλιοθήκης· το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο έχει μετατρέψει μια παλιά πισίνα σε αναγνωστική γωνιά, περιστοιχισμένη από χιλιάδες βιβλία.

«Δημιουργώντας έναν χώρο και ορίζοντας το πώς μπορεί κάποιος να περάσει τον χρόνο του εκεί, καταλύσαμε το σύνορο μεταξύ βιβλίων και του πού βρίσκεται ο κόσμος και αναλογιστήκαμε τη σχέση μεταξύ των διαφόρων στοιχείων προσφοράς καταλύματος και βιβλιοπωλείων» εξηγούν οι αρχιτέκτονες.

Το Matsumoto Honbako περιβάλλεται από βουνά ενώ πλησίον είναι ένα παλαιό ιαπωνικό κάστρο. Κάθε ένα από τα 24 δωμάτια, τα οποία είναι απλωμένα σε πέντε ορόφους, διαθέτει το δικό του υπαίθριο λουτρό και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη γύρω φύση. 


Οι αρχιτέκτονες συνδύασαν στοιχεία του παλιού onsen ryokan (πανδοχείου θερμών λουτρών) με νέες προσθήκες χώρου. «Διατηρώντας την ανάμνηση του onsen ryokan, δημιουργήσαμε μια μοναδική εμπειρία η οποία δεν επισυμβαίνει εύκολα σε μια νέα αρχιτεκτονική κατασκευή» σημειώνουν από το Suppose Design Office.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back