ΗΠΕΙΡΟΣ

Iαματικές Πηγές Α.Ε.; «Όχι» και από τους Δήμους της Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Iαματικές Πηγές Α.Ε.; «Όχι» και από τους Δήμους της Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2021, 23:29
ΗΠΕΙΡΟΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο, και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου διαφωνεί με τον σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού να πάρει τις ιαματικές πηγές από την τοπική αυτοδιοίκηση και να δημιουργήσει την Ανώνυμη Εταιρία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας».

Ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπως και ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, έχει ζητήσει την απόσυρση των επίμαχων άρθρων που περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού.

Και η ΠΕΔ, με την ομόφωνη απόφασή της, ζητά να τεθεί σε μηδενική βάση η συζήτηση για το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ανέφερε δε ότι «σε περίπτωση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, θα κινδυνεύσουν έργα που έχουν δρομολογηθεί».

Στην Ήπειρο, υπάρχουν τέσσερις ιαματικές πηγές: στο Χανόπουλο Άρτας, στην Πρέβεζα, στα Καβάσιλα και στον Αμάραντο Κόνιτσας. Είναι γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις των ιαματικών αυτών πηγών δεν είναι και οι καλύτερες. Τα τελευταία ωστόσο χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια βελτίωσης των εγκαταστάσεων. Επιπλέον, έχουν αναγνωριστεί οι φυσικοί πόροι και των τεσσάρων πηγών ως «ιαματικοί».

Αυτή την περίοδο, «τρέχουν» οι διαγωνιστικές διαδικασίες από την Περιφέρεια Ηπείρου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος Interreg.


* Στη φωτό, τα ιαματικά λουτρά Πρέβεζας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3