ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιαματικά λουτρά και επίσημα

Εικόνα του άρθρου Ιαματικά λουτρά και επίσημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2018, 01:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πιστοποίηση έχουν πια οι ιαματικές πηγές Αμάραντου και Καβασίλων στον Δήμο Κόνιτσας. Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά οι φυσικοί πόροι των δύο αυτών περιοχών αναγνωρίζονται ως ιαματικοί. Η διαδικασία αυτή εκκρεμούσε από το 2006, όταν και τέθηκε σε ισχύ νόμος για τις ιαματικές πηγές.

Φιλοδοξία του Δήμου Κόνιτσας αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία εκπονεί ένα μάστερ πλαν για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ήπειρο, είναι οι δύο πηγές του Αμάραντου και των Καβασίλων να καθιερωθούν ως προορισμοί. Για την πιστοποίηση των πηγών, ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος είχε ασχοληθεί με το θέμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. «Η επίσημη αναγνώριση του 'ιαματικού πλούτου' του Δήμου Κόνιτσας, θα βοηθήσει την ακριτική περιοχή της Ηπείρου να αναδειχθεί ως προορισμός τουρισμού υγείας και ευεξίας […]» αναφέρει ο βουλευτής.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κόνιτσας κάνει λόγο για μια σημαντική απόφαση η οποία έρχεται «μετά από επίπονη προσπάθεια σχεδόν τεσσάρων ετών του δημάρχου Ανδρέα Παπασπύρου, του αντιδημάρχου Γιώργου Καλλιντέρη και του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Μάρκου Κιούρη». Ο Δήμος ευχαριστεί ιδιαίτερα την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη και τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Τα θειούχα ιαματικά λουτρά των Καβασίλων και τα ιαματικά λουτρά του Αμάραντου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Κόνιτσας.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3