ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ήταν μια κυπριακή εβδομάδα...

Εικόνα του άρθρου Ήταν μια κυπριακή εβδομάδα...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2018, 00:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με το τακτικό αεροπορικό δρομολόγιο Λάρνακα-Ιωάννινα, οι δύο πλευρές εντείνουν τις τουριστικές τους ενέργειες για την προώθηση του τόπου τους.

Την τελευταία εβδομάδα, το νομό Ιωαννίνων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από δημοσιογράφους και tour operators και οι οποίοι ξεναγήθηκαν σε διάφορους προορισμούς με τον συντονισμό της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Την Κυριακή 25 Μαρτίου, η Περιφέρεια Ηπείρου με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα και ο Δήμος Ιωαννιτών με τον ειδικό σύμβουλο τουρισμού Στέφανο Ζέρβα παρουσίασαν στην αντιπροσωπεία το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, με στόχο πάντα τον τουρισμό τεσσάρων εποχών. Στην παρουσίαση αυτή το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Θεόδωρος Θαλασσινός.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) έδωσε όμως και ένα πιο δυναμικό παρών σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Du Lac. Η λειτουργός μάρκετινγκ του γραφείου του ΚΟΤ στην Αθήνα Ιωάννα Χατζηκωστή ανέλαβε να παρουσιάσει τις δυνατότητες της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού (www.visitcyprus.com). Η Κύπρος ποντάρει κι αυτή με τη σειρά της πολλά στην Ελλάδα, δεδομένου ότι οι έλληνες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί δεν είναι πάρα πολλοί. Αντίθετα, οι κύπριοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί. Η κ. Χατζηκωστή παρέθεσε, μεταξύ άλλων, και τα σχέδια που έχει εκπονήσει ο ΚΟΤ και αφορούν ειδικές μορφές τουρισμού –σχολικές εκδρομές, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, συνεδριακό τουρισμό, με διάφορα κίνητρα να χορηγούνται. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα κάλεσμα επίσκεψης στην Κύπρο «που έχει πάντοτε ανοικτή την αγκαλιά της προς τους Ελλαδίτες αδελφούς» όπως ειπώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back