Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Ήρθε η ώρα για τους «Επιτρέποντες»

Εικόνα του άρθρου Ήρθε η ώρα για τους «Επιτρέποντες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2016, 16:21
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tα 40 του χρόνια κλείνει φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Για τη θερινή σεζόν αποφάσισε να ανεβάσει μια κωμωδία: τους «Επιτρέποντες» του αρχαίου ποιητή Μενάνδρου. Η επίσημη πρεμιέρα του έργου είναι αύριο 15 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο».

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαρία Μαχαίρα ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Στάθης Δρογώσης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Κρήτος, Κατερίνα Μπιλάλη, Άρης Τσαμπαλίκας.«Η παράστασή μας είναι τοποθετημένη στις αρχές του 20ου αιώνα, λίγο μετά τη βιομηχανική επανάσταση, την belle epoque, τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των γυναικών από τις σουφραζέτες, την αρχή της αστική ευημερίας και ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Όπως με τον Μένανδρο αλλάζει μια εποχή, έστω και θεατρική, έτσι και εμείς κάνοντας αυτό τον αναχρονισμό, φέραμε την παράσταση στην αρχή μιας εποχής όπου όλα αλλάζουν. Κωμωδία λοιπόν, γλυκιά, ιλαρή, ανάλαφρη, να ταιριάζει στο καλοκαίρι και στους ανοιχτούς χώρους, στους οποίους θα περιοδεύσει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Ταιριαστή επίσης και με κάποια μοτίβα και παραδόσεις της Βόρειας Ελλάδαςκαι του εκπληκτικού νομού Ιωαννίνων» αναφέρει στο σημείωμά της η σκηνοθέτης.

Τιμή εισιτηρίου 10 €. Εισιτήρια εκπτωτικά με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας: φοιτητικά, μαθητικά, στρατευμένων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών 7 € και ανέργων 3 €. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου & Αραβαντινού, αρχοντικό Πυρσινέλλα, καθημερινές, ώρες 09:00-14:00). Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τις λοιπές ώρες στο τηλ. 6972445708. Επίσης προπώληση εισιτηρίων γίνεται σε ώρες καταστημάτων από το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back