Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ηπειρώτικα κεραμικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Εικόνα του άρθρου Ηπειρώτικα κεραμικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2018, 17:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την περιοδική έκθεση με τίτλο «Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φ. Ραπακούση» εγκαινιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 19:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα κάνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα δείγματα από προϊόντα αγγειοπλαστικών εργαστηρίων, τα οποία συνέλεξε μετά από αναζητήσεις χρόνων ο συλλέκτης ΦώτηςΡαπακούσης από την πόλη των Ιωαννίνων, την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή. 

Θα εκτεθούν κεραμικά αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά τους μεταβυζαντινούς και νεότερους χρόνους από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα παραγωγής εγχώριων εργαστηρίων της Ηπείρου και των Αθηνών αλλά και εισηγμένων κυρίως από την Ιταλία (Απουλία, Πέζαρο), τη Μικρά Ασία και την Ευρώπη, τα οποία κυκλοφορούσαν στην Ήπειρο. 

Στην τελετή των εγκαινίων θα γίνει και ομιλία με τίτλο «Εισηγμένη κεραμική στην Ήπειρο (17ος-αρχές 20ου αι.) μέσα από τη συλλογή του Φώτη Ραπακούση» από τον Κωνσταντίνο Κόγια, δικηγόρο και ερευνητή του Δικτύου Νεώτερης Κεραμικής.

Ηέκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back