ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήπειρος μόνο στις… ιδιωτικοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος μόνο στις… ιδιωτικοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2023, 19:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επιλογή του Άκη Σκέρτσου ως υπηρεσιακού κυβερνητικού εκπροσώπου μέχρι τις εκλογές, δεν είναι τυχαία. Ο υπουργός Επικρατείας θεωρείται άνθρωπος «για όλες τις αποστολές» και μέχρι τώρα, παρουσιάζει μια, ωραιοποιημένη συνήθως, εικόνα του κυβερνητικού έργου, στις δημοσιεύσεις του. Είναι «σταθερός» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο αναδημοσιεύει ακόμα και αναρτήσεις του στα social media, ενώ αρθρογραφεί και σε φιλικά προσκείμενες στην κυβέρνηση, εφημερίδες.

Στο ντεμπούτο του, στην ενημέρωση των συντακτών, ο κ. Σκέρτσος συνέχισε αυτό που έκανε μέχρι τώρα, να προσπαθεί να αποδομήσει με προσωπικές αναλύσεις δεικτών και δεδομένων, ο,τιδήποτε εξωκυβερνητικό.

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε τα «έργα υποδομών από τον Ιούλιο 2019 έως σήμερα».

Πέρα από τα μη λεπτομερή στοιχεία, στα οποία επίσης διαπρέπει ο υπουργός, η ανακοίνωση δεν είχε σχεδόν καθόλου… Ήπειρο, είχε όμως αρκετή Κρήτη.

Φαίνεται πως το έντυπο που μοίρασε η ΝΔ κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα δεν ήταν επαρκής πηγή, παρά τα «380 έργα για την Ήπειρο» που περιλαμβανε. Το έντυπο ήταν επίσης ανακριβές, καθώς περιλάμβανε ακόμα και… δωρέες που παρουσιάζονταν ως κυβερνητικό έργο.

Η Ήπειρος λοιπόν απουσιάζει από τις προεκλογικές ανακοινώσεις του κ. Σκέρτσου, τόσο από τα «εμβληματικά οδικά έργα», όσο (φυσικά) και από τα σιδηροδρομικά. 

Εντύπωση προκαλεί ότι στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Κυβέρνησης που ανέγνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει καν το έργο της σύνδεσης Ιωαννίνων-Κακαβιάς, ανάμεσα στα «εμβληματικά». 

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «επιστημονική φαντασία» τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου και δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα, κατά την επίσκεψή του. Προφανώς, δεν ρωτήθηκε καν σχετικά, από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Η μοναδική παρουσία της Ηπείρου είναι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε «νέο κύκλο παραχωρήσεων 22+1 περιφερειακών αεροδρομίων» και άλλους «10 λιμένες προς παραχώρηση», χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, πάντως.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back