ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: από τα φθηνότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος: από τα φθηνότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2018, 11:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ήπειρος προσφέρει στην τουριστική πελατεία τα δεύτερα φθηνότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων, με 166 ευρώ δαπάνη ανά βραδιά, κατά μέσο όρο. Τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον Αύγουστο του 2018, δείχνουν επίσης ότι η πιο ακριβή περιοχή στη χώρα, στα πεντάστερα πάντα, είναι το Νότιο Αιγαίο (λογικό, τα ξενοδοχεία στη Μύκονο είναι ακριβότερα από την Ίμπιζα) και η φθηνότερη, η Δυτική Μακεδονία.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι η Ήπειρος είναι ακριβότερη από άλλες περιοχές σε ξενοδοχεία λιγότερων αστέρων: τρίτη στα τετράστερα (ακριβότερη από τα Ιόνια νησιά), τέταρτη στα τριών αστέρων.

Στην ελληνική αγορά, ιδιαίτερης προτίμησης τυχαίνει η Πάργα και Γιάννενα, ως πόλη, αλλά και το Μέτσοβο. Η συχνότητα προτιμήσεων είναι έντονη και κάπου «στη μέση» των προτιμήσεων, από Ιανουάριο μέχρι και Μάιο, για τα Γιάννενα.

Τον  Αύγουστο του 2018, στη πρώτη θέση προτίμησης της  ελληνικής αγοράς Διατηρήθηκε η Σκιάθος, ακολουθούμενη από την Πάργα. Στην τρίτη θέση είναι τα Χανιά και η Νάξος (Χώρα), η Σκόπελος, η Καλαμάτα, η Μήλος (Αδάμας) και το Ναύπλιο.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας, είναι ότι τον περασμένο Αύγουστο ήρθαν στην Ελλάδα κυρίως Ιταλοί και Βρετανοί, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς, τους Ρουμάνους και τους Γάλλους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back