Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

ΗΠΑ: Τώρα «τρέχουν» να ακυρώσουν τα «τυπωμένα» όπλα

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Τώρα «τρέχουν» να ακυρώσουν τα «τυπωμένα» όπλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2018, 23:45
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Έστω και την ύστατη στιγμή αμερικανικές πολιτείες και υπέρμαχοι του περιορισμού της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ προσπαθούν να σταματήσουν την κυκλοφορία στην αγορά οδηγιών για την κατασκευή πυροβόλων όπλων με τη χρήση εκτυπωτών 3D.

Περίπου 10 Δημοκρατικοί εισαγγελείς αμερικανικών πολιτειών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη χθες Δευτέρα προκειμένου να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση των εγχειριδίων αυτών.

«Είναι απλώς παράλογο να δώσουμε στους εγκληματίες τα εργαλεία για να τυπώσουν σε 3D όπλα που δεν μπορούν να ανιχνευτούν και να εντοπιστούν απλώς πατώντας ένα κουμπί», σχολίασε η Μπάρμπαρα Άντεργουντ, εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι εισαγγελείς προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σηάτλ, στην πολιτεία Ουάσιγκτον, και ζήτησαν να ληφθεί άμεσα απόφαση με δεδομένη την επικείμενη δημοσιοποίηση των εγχειρίδιων.

Παράλληλα περίπου είκοσι εισαγγελείς πολιτειών έστειλαν επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο καταγγέλλοντας τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και της DD. Μια «πολύ επικίνδυνη συμφωνία που ενδέχεται να έχει άνευ προηγουμένου επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια».

Οι ΗΠΑ, όπου ήδη περίπου 30.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως σε επιθέσεις με πυροβόλα όπλα, είναι ήδη βαθιά διχασμένη σε ό,τι αφορά το θέμα του ελέγχου της οπλοκατοχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε ότι «εξετάζει» το θέμα. «Εξετάζω το ζήτημα της πώλησης στο κοινό πλαστικών 3D όπλων. Έχω ήδη μιλήσει με το NRA (το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής), δεν φαίνεται να βγάζει νόημα!», σχολίασε στο Twitter.

Το NRA στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής όπλων, δεν έχει ακόμη σχολιάσει το θέμα, όμως φαίνεται ότι δεν θα δεχθεί με καλό μάτι την άφιξη αυτού του ανταγωνιστή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP-DPA

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back