Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στέλνουν κι άλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Στέλνουν κι άλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2017, 14:59
ΚΟΣΜΟΣ

Την αποστολή νέων Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η απόσυρση από τη μακροβιότερη στρατιωτική εμπλοκή της Αμερικής δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα.

Όπως είπε, στόχος της νέας του προσέγγισης είναι να μην καταστεί το Αφγανιστάν ασφαλής τόπος για ισλαμιστές μαχητές που σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε επίσης μια σκληρότερη προσέγγιση στην αμερικανική πολιτική ως προς το Πακιστάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως αρχικά είχε αμφιβολίες για τη συνέχιση του πολέμου, όμως οι σύμβουλοί εθνικής ασφάλειας τον προέτρεψαν να ενισχύσει την στήριξη του στρατού στην Καμπούλ.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις έχει ανακοινώσει πως θα σταλούν άλλοι 4.000 στρατιώτες που θα ενισχύσουν τους υπάρχοντες 8.400 που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. 

Από την πλευρά του ο Τραμπ αρνήθηκε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των επιπλέον στρατιωτών που θα αναπτυχθούν. «Δεν θα μιλήσουμε με αριθμούς για τους στρατιώτες μας ή για τα σχέδιά μας» είπε, ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την αλλαγή στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου έσπευσε να χαιρετίσει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι η Συμμαχία δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει ξανά η χώρα αυτή καταφύγιο για τρομοκράτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back