ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ προς Β. Κορέα: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ προς Β. Κορέα: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2017, 21:50
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκαλείται εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Παράλληλα με δηλώσεις του ο Ντόναλντ  Τραμπ τόνισε ότι οι «απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του βορειοκορεατικού καθεστώτος στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα έθνη του κόσμου. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, οι ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών και των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων αποφάσισαν ότι θα απαντήσουν δυναμικά στην πρόκληση, περιλαμβάνοντας στην αντίδρασή τους και την πιθανότητα στρατιωτικών μέτρων, τα οποία όμως δεν διευκρίνισαν.

Οι Βρυξέλλες καταδίκασαν την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, προειδοποιώντας παράλληλα για ενδεχόμενα μέτρα αφού συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την υποστήριξη της Ένωσης σε οποιεσδήποτε μελλοντικές συνομιλίες για ύφεση στην περιοχή της Άπω Ανατολής.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με «καταστροφικές συνέπειες» προειδοποίησε την Τρίτη τις ΗΠΑ ο απεσταλμένος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, εάν ο «πόλεμος των λέξεων» συνεχίσει να κλιμακώνεται.

Ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης υπερασπίστηκε το δικαίωμά της χώρας του για δοκιμές πυραύλων όπως αυτός το πρωί της Τρίτης που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του Χοκαΐντο, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back