Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κλιμακώνεται η ένταση

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κλιμακώνεται η ένταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2017, 00:45
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Κορέας, λόγω των πυραυλικών δοκιμών της Πιονγκγιάνγκ.

Το Μεγάλο Σάββατο οι Βορειοκορεάτες γιορτάζουν την 105η επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ και όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, το καθεστώς επιδίδεται σε εντυπωσιακές δοκιμές, όπως η εκτόξευση πυραύλου που μετέφερε δορυφόρο πριν από κάποια χρόνια.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας προειδοποίησαν ότι «θα συντρίψουν αδίστακτα» τις ΗΠΑ, αν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, δεν θα επιτρέψουμε στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Από από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες του NBC News περί ενδεχόμενης ανάληψης προληπτικής στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι να μη συζητά δημόσια σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή «να κάνει δημόσια υποθέσεις για πιθανά σενάρια».

«Αν γίνει πραγματικά πόλεμος, όλα θα χαθούν. Κανείς δεν θα είναι νικητής. Επομένως, κάνουμε έκκληση σε όλες τις πλευρές, προφορικά και έμπρακτα, να σταματήσουν να προκαλούν και να απειλούν ο ένας τον άλλο», είπε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι.

«Η Μόσχα παρακολουθεί την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο με μεγάλη ανησυχία. Καλούμε όλες τις χώρες να επιδείξουν συγκράτηση, προειδοποιούμε να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε προκλητικά βήματα», τόνισε o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζιμ Μάτις, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με διεθνείς εταίρους για να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Βόρεια Κορέα.

Στη Νότια Κορέα, οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για επίθεση από τα βόρεια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back