Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποστολή «τρομο-δεμάτων», ημέρα δεύτερη

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Αποστολή «τρομο-δεμάτων», ημέρα δεύτερη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2018, 23:01
ΚΟΣΜΟΣ

Οι αμερικανικές αρχές ανακάλυψαν ύποπτα δέματα που εστάλησαν στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν και τον ηθοποιό Ρόμπερτ ντε Νίρο σήμερα, ένα 24ωρο αφού επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών και επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στοχοθετήθηκαν από παρόμοιους μηχανισμούς.

Κανείς από τους δέκα επιβεβαιωμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς δεν εξερράγη, ωστόσο οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον επίδοξο κατά συρροή βομβιστή, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων εκλογών για το αμερικανικό Κογκρέσο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν τις απειλές σύμπτωμα ενός οξυμένου είδους πολιτικής ρητορικής που προωθεί ο Τραμπ, ο οποίος καταδίκασε τις ενέργειες αυτές αλλά κατηγόρησε τα ΜΜΕ.

Ένα ύποπτο δέμα που εστάλη στον Μπάιντεν βρέθηκε σε ταχυδρομείο στην κομητεία Νιου Καστλ στο Ντέλαγουερ, όπως είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι ένα δεύτερο ύποπτο δέμα επίσης ανακαλύφθηκε.

Ο ντε Νίρο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν απευθύνθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Τραμπ στην τελετή των βραβείων Τόνι τον περασμένο Ιούνιο, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Ένα ύποπτο δέμα, παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν σε Δημοκρατικούς εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία στη Νέα Υόρκη της εταιρείας παραγωγής που ίδρυσε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Το δέμα που εστάλη στον ντε Νίρο περιείχε επίσης έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

«Ένα μεγάλο μέρος της Οργής που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας προκαλείται από τα σκόπιμα ψευδή και ανακριβή ρεπορτάζ των κυρίαρχων ΜΜΕ τα οποία αποκαλώ Fake News» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

«Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη και απεχθής που δεν μπορώ να την περιγράψω», συμπλήρωσε.

Όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στόχαστρο έχουν αποδοκιμαστεί έντονα από δεξιούς, μεταξύ αυτών ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον και ο γενικός εισαγγελέας επί Ομπάμα Έρικ Χόλντερ.

Επίσης, στους παραλήπτες βρίσκονται ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, ο δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος Τζορτζ Σόρος και η βουλευτίνα από την Καλιφόρνια Μαξίν Ουότερς, που ασκεί συχνά κριτική στον μεγιστάνα. Δύο δέματα εστάλησαν στη Ουότερς, την οποία ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «πρόσωπο εξαιρετικά χαμηλού IQ».

Τα τρομο-δέματα εστάλησαν καθώς η χώρα προετοιμάζεται για τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, όπου θα κριθεί εάν οι Δημοκρατικοί θα πάρουν τον έλεγχο ενός ή και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικάνους με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να απολέσει την πλειοψηφία που το κόμμα του διαθέτει.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Πολλοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαρακτήρισαν τα τρομο-δέματα τρομοκρατική ενέργεια.

«Κάποιος επιχειρεί να μας τρομοκρατήσει. Κάποιος επιχειρεί να καταστείλει τις φωνές σε αυτήν την χώρα χρησιμοποιώντας βία» τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back