Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απειλούν με στρατιωτική δράση τη Βόρεια Κορέα

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Απειλούν με στρατιωτική δράση τη Βόρεια Κορέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2017, 09:36
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ με την πρέσβειρα της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, να δηλώνει ότι η τελευταία πυραυλική δοκιμή δεν αφήνει πολλά περιθώρια διπλωματικής λύσης προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν την χώρα τους και τους συμμάχους της.

«Μία από τις δυνατότητές μας βρίσκεται στις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν αναγκαστούμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Χέιλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεκλήθη με θέμα την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Επίσης η πρέσβειρα των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα προτείνει μέσα «στις επόμενες μέρες» την επιβολή νέων κυρώσεων των ΗΕ ενάντια στην Βόρεια Κορέα.

Η Ρωσία απάντησε ότι το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης πρέπει να αποκλειστεί.

«Ζητάμε από τη Βόρεια Κορέα την εκούσια, πολιτική απόφαση, να κηρύξουν μορατόριουμ στις δοκιμές πυρηνικών εκρηκτικών συσκευών και τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, όμως την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα θα πρέπει ταυτόχρονα να μην διεξάγουν κοινές ασκήσεις πλήρους κλίμακας», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, αναπληρωτής πρέσβης της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι προσπάθειες οικονομικού πνιγμού της Βόρειας Κορέας είναι «απαράδεκτες» και πως η επιβολή κυρώσεων δεν θα λύσουν το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back