ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημέρα Φυσικών Επιστημών με ομιλητή τον Στ. Κριμιζή

Εικόνα του άρθρου Ημέρα Φυσικών Επιστημών με ομιλητή τον Στ. Κριμιζή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2024, 09:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Φυσικές Επιστήμες εν δράσει: Παρατηρώ ̶ Συζητώ ̶ Δρω» είναι ο τίτλος της Ημέρας Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει από το 2017 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών όλων των Αρσακείων Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς και δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων του νομού Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτη Κριμιζή, ομότιμο διοικητή Διαστημικών Προγραμμάτων, Johns Hopkins University, επικεφαλής ερευνητή, NASA Voyager 1 και 2, και τον Ευάγγελο Ν. Γαζή, ομότιμο καθηγητή Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ, επιμορφωτικά εργαστήρια επίδειξης Χημείας και Φυσικής, διδακτικά σενάρια από εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης και πειράματα επίδειξης από ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Στην παρουσία των διδακτικών σεναρίων θα προεδρεύσουν οι καθηγητές Κων/νος Κώτσης (Φυσικής), Κων/νος Σκομπρίδης (Χημείας), ο ομότιμος καθηγητής Γ. Θυφρονίτης (Βιολογίας) και ο επίκουρος καθηγητής Νικ. Μπάκας (Φυσικής).

Στόχοι της εκδήλωσης είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για τη σημασία των εφαρμογών των Φυσικών Επιστημών στην κοινωνία, να αναπτύξουν συνεργατικές δεξιότητες στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας και να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία και τις εφαρμογές των Φυσικών Επιστημών για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στους εκπαιδευτικούς της πόλης.

Προς το παρόν, έχουν δηλώσει συμμετοχή, το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων, το 4ο Λύκειο Ιωαννίνων, το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων, το Λύκειο Ελεούσας, το 3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το Γυμνάσιο Κατσικάς.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back