Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ηλεκτρονικά διόδια: Πρώτη παράταση

Εικόνα του άρθρου Ηλεκτρονικά διόδια: Πρώτη παράταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2018, 10:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων για το τέλος του 2018 μάλλον προεκτείνεται. Ο διαγωνισμός δεν έγινε προχτές, 20 Φεβρουαρίου και πήρε παράταση για τις 4 Απριλίου, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, «υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους πολλά αιτήματα για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό».

Βέβαια, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι «τρέχει» ο διαγωνισμός, δαπανώνται μεγάλα ποσά για να φτιαχτούν μετωπικά διόδια στην Εγνατία, όπου θα εφαρμοστεί αρχικά το σύστημα. Έτσι δημιουργείται ένα παράδοξο που τελικά, δεν είναι και τόσο παράδοξο: Η Εγνατία για να πουληθεί χρειάζεται «προίκα» και αυτή θα τη δώσουν οι οδηγοί που τη χρησιμοποιούν.

Έτσι και αλλιώς, στους πανάκριβους υπόλοιπους δρόμους, τα ηλεκτρονικά διόδια θα εφαρμοστούν σε δεύτερη φάση.

Το σύστημα προβλέπει ότι πρώτα θα εισπράττει τα έσοδα το δημόσιο και κατόπιν, τη διανομή τους στους «παραχωρησιούχους». Για να προχωρήσει λοιπόν ο διαγωνισμός, θα πρέπει να συναινέσουν οι παραχωρησιούχοι, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει εκτός αν υπάρξουν ανταλλάγματα. Εάν ένα από αυτά είναι τα ακόμα πιο ακριβά από ό,τι σήμερα διόδια στην Εγνατία, δεν θα είναι καθόλου παράξενη εξέλιξη…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back