Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Ηλέκτρα»: Η μία μετά την άλλη

Εικόνα του άρθρου «Ηλέκτρα»: Η μία μετά την άλλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2018, 02:44
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 5 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, θα ανέβει η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου και με πρωταγωνιστές την Αλεξία Καλτσίκη, τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Αλέξανδρο Μαυρόπουλο και τον Χρήστο Λούλη. Αυτό τουλάχιστον περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Δωδώνης, το πρόγραμμα του οποίου ανακοίνωσε ο Δήμος Δωδώνης. Το Εθνικό Θέατρο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης ως σταθμό της καλοκαιρινής περιοδείας του.

Όμως… Στις 4 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, θα ανέβει και πάλι η «Ηλέκτρα», όχι η ίδια. Αυτή θα είναι η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και με πρωταγωνιστές τη Λένα Παπαληγούρα, τον Νίκο Κουρή και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης έχει ανακοινωθεί ήδη από τον θεατρικό θίασο «5η εποχή».

Οπότε θα έρθει ένα αυγουστιάτικο σαββατοκύριακο γεμάτο με «Ηλέκτρα»; Ενδεχομένως. Συνήθως, βέβαια, κάθε θεατρικής παράστασης, προηγείται η γενική πρόβα την προηγούμενη μέρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δύο διαφορετικές παραστάσεις δεν μπορούν να γίνουν απανωτά, τη μία μέρα μετά την άλλη. Το σίγουρο είναι ότι μόνο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του υπουργείου Πολιτισμού είναι αρμόδιο για την παραχώρηση του αρχαίου θεάτρου και για τον αριθμό των ημερών… 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back