ΗΠΕΙΡΟΣ

Ηγουμενίτσα κατά… όλων για το ΤΕΙ

Εικόνα του άρθρου Ηγουμενίτσα κατά… όλων για το ΤΕΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2019, 11:06
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πιο…ουδέτερος από τους βουλευτές του νομού, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ζητάει επιτακτικά μεν την παρουσία πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη, αλλά αναγνωρίζει και την διαχρονική πολιτική ευθύνη των αποφάσεων.

Στο ψήφισμά που προέκυψε από τη σύσκεψη των φορέων της πόλης, σημειώνεται «διαπιστώθηκε η κρισιμότητα των στιγμών και ο μεγάλος κίνδυνος να διαγραφεί οριστικά η πόλη της Ηγουμενίτσας από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας όπου το 2013 βρισκόταν με τρία τμήματα».

Πρακτικά, από τη στιγμή που χάθηκε το τμήμα Ιχθυοκομίας, η Ηγουμενίτσα ήταν «ευάλωτη» στις επαμφοτερίζουσες αποφάσεις για τη «βάση του 10» και την απαξία τμημάτων ΤΕΙ, που σε άλλες πόλεις (στην Πρέβεζα πχ) δεν έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο για την επιβίωσή τους.

Οι φορείς θεωρούν ότι το πιο «ακμαίο» τμήμα ήταν το Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών, κρίνοντας ενδεχομένως από το πλήθος φοιτητών και όχι από το πρόγραμμα σπουδών, λέγοντας ότι έκλεισε γιατί δεν είχε επαγγελματικά δικαιώματα και άνοιξε το ίδιο, σε άλλη πόλη.

Αναφέρεται επίσης στη συγχώνευση του τμήματος Ιχθυοκομίας και το τμήμα Οπτομετρίας που δεν άνοιξε ποτέ.

«Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η μετεξέλιξη του μοναδικού τμήματος που έμεινε και οδηγούμενοι με μαθηματική ακρίβεια σε ένα τέλος δυσάρεστο, οδυνηρό και άδικο» αναφέρουν οι φορείς, σημειώνοντας ότι «αρνούμαστε να δεχτούμε αυτό το τέλος. Μπορεί να είμαστε λίγοι και στην άκρη της χώρας, είμαστε όμως ενωμένοι και αποφασισμένοι. Και η αξιοπρέπειά μας δεν μας επιτρέπει να ανεχθούμε την έλλειψη σεβασμού και τον εμπαιγμό».

Η σύσκεψη αποφάσισε να κάνει παράσταση στον πρύτανη, ζητώντας να υποστηρίξει την άμεση λειτουργία του τμήματος, αλλά και στην υπουργό, για να «μην νομοθετήσει την αναστολή λειτουργίας του τμήματος».

Πρακτικά, αμφότεροι έχουν εκχωρήσει την ευθύνη στην ΑΔΙΠ, η οποία θα γνωμοδοτήσει αν το τμήμα θα λειτουργήσει ή όχι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back