Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-01-2021, 19:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά της Covid-19 συμβάλλει και ο Δήμος Ηγουμενίτσας μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αντιδημάρχου Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής Βασιλική Τσώτου, οι υπεύθυνοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν ήδη αρχίσει την επικοινωνία με τους ωφελούμενους του προγράμματος, με στόχο την ενημέρωσή τους για τη διαδικασία του εμβολιασμού και τη δυνατότητα υποστήριξης, όσων έχουν ανάγκη, για τον προγραμματισμό του απαιτούμενου ραντεβού. Παράλληλα, διευκολύνει τη μετακίνησή τους στα εμβολιαστικά κέντρα, με οχήματα του Προγράμματος, τα οποία ο Δήμος Ηγουμενίτσας διαθέτει για το σκοπό αυτό.

Στις ενέργειες αυτές εμπλέκονται, επίσης, και οι υπόλοιπες κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας, τα ΚΑΠΗ όσο και τα ΚΗΦΗ.

Επιπλέον, όσοι πολίτες δεν είναι ωφελούμενοι των παραπάνω δομών αλλά πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:30, χωρίς ραντεβού, προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Η διαδικασία του προγραμματισμού των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών, έχει ήδη αρχίσει. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Σε ειδικές περιπτώσεις, η εν λόγω διαδικασία μπορεί να γίνεται και μέσω εκπροσώπου, χωρίς να χρειάζεται εξουσιοδότηση, αρκεί αυτός να γνωρίζει τα στοιχεία του προσώπου, που πρόκειται να εμβολιαστεί.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα