ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η υποψήφια δήμαρχος καταθέτει προτάσεις… αντιπεριφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Η υποψήφια δήμαρχος καταθέτει προτάσεις… αντιπεριφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2019, 16:00
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την πρόταση που υιοθετεί και ως υποψήφια δήμαρχος κατέθεσε η εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το κτίριο της Δομπόλη.

Η κα Καλογιάννη παρέδωσε στον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη τη μελέτη σκοπιμότητας που είχε εκπονήσει η Περιφέρεια Ηπείρου «μετά από προσωπική πρωτοβουλία της ίδιας», όπως αναφέρει.

Η μελέτη, η οποία είχε «σκοντάψει» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκρίνει το σενάριο «κατασκευής συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων για φοιτητές, στα πρότυπα σύγχρονων φοιτητικών εστιών, με τη λειτουργία εμπορικών χρήσεων στον ισόγειο χώρο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων».

Η κα Καλογιάννη κατέθεσε επίσης την αλληλογραφία της (ως αντιπεριφερειάρχη πάντα), με την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα για την αξιοποίηση του κτιρίου στη Δομπόλη με ΣΔΙΤ. Τέλος, πρόσθεσε την «προσωπική της συμβολή» πάλι ως αντιπεριφερειάρχη, για την ανακατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου, ειδικά για το θέμα της κατασκευής τραμ. Επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει στο πρόγραμμά της (ως υποψήφιας δημάρχου), «το συνολικό σχεδιασμό της για ανάπτυξη τραμ που θα καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του λεκανοπεδίου».

Την κα Καλογιάννη υποδέχθηκαν εκτός του κ. Αλμπάνη, οι αντιπρυτάνεις Μηνάς Πασχόπουλος, Σταύρος Νικολόπουλος και Σπύρος Γεωργάτος, ενώ τη συνόδευαν οι υποψήφιοι της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Μαρία Μαρινίδου-Βενέτη, Νίκος Ντάσιος και ο Ξενοφώντας Μπήτσικας, ο οποίος είναι κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το θέμα της Δομπόλη, όπως τέθηκε στη συζήτηση (πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης) ως ένας από τους άξονες συνεργασίας Δήμου-Πανεπιστημίου, ως «πολιτιστικό κέντρο συν-διαχείρισης Πανεπιστημίου και Δήμου Ιωαννιτών». Η θεματική αυτή, απέχει κάπως από το αποτέλεσμα της μελέτης σκοπιμότητας. 

Για την «παραγωγή πολιτιστικού έργου» η πρόταση της παράταξης ήταν αρκετά λιγότερο λεπτομερής: «Καθολική αντιμετώπιση των τεχνών και της πολιτιστικής πολιτικής, με περιοδικότητα και επαναληψιμότητα των δράσεων, όπως θα κατατεθεί στο προγραμματικό της σχέδιο, στηρίζεται στην συνεχή συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα με τη Σχολή Καλών Τεχνών».

Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η διαχείριση των αδεσπότων, το οποίο η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι «δεν λύνεται με ανταλλαγές εγγράφων, αλλά με οργανωμένη και μεθοδική ενασχόληση με το θέμα στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας και των υγειονομικών κανονισμών», ενώ πρόσθεσε



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back