ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Η χειρουργική, οι νέες τεχνικές και οι ογκολογικοί ασθενείς

Εικόνα του άρθρου Η χειρουργική, οι νέες τεχνικές και οι ογκολογικοί ασθενείς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2024, 15:01
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τις ημέρες αυτές (10-12 Οκτωβρίου) διοργανώνεται στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace, το 16ο πανελλήνιο συνέδριο της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

«Η σωστή και ασφαλής χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών απαιτεί μια συνεχή ενημέρωση πάνω σε νέες τεχνικές και σε νέα τεχνολογία, ζητήματα τα οποία προσφέρει το συνέδριο που διεξάγεται στα Ιωάννινα» τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Χρήστος Παπαβασιλείου, έχοντας δίπλα του τον καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχάλη Μήτση και τον καθηγητή Χειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Μπαλλά.

Ο κ. Μήτσης, από την πλευρά του, ανέφερε πως σταδιακά η χειρουργική δραστηριότητα μετατοπίζεται στην αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. «Ο τομέας αυτός είναι πάρα πολύ κρίσιμος και απαιτητικός και παγκόσμια υπάρχει συνεχής βελτίωση, εξέλιξη, εισαγωγή νέων μεθόδων και νέας τεχνολογίας, με συνέπεια τα αποτελέσματα να είναι συνεχώς καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Η αγωνία μας είναι, ως χειρουργική κοινότητα, να μπορούμε να παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις, αλλά και να είμαστε στην αιχμή των εξελίξεων» είπε.

Ο κ. Μπαλλάς αναφέρθηκε στον ρόλο του χειρουργού σήμερα, ενώ στάθηκε και στις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών, λέγοντας πως «σήμερα ο ογκολογικός ασθενής αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, κυρίως μετά τη θέσπιση των ογκολογικών συμβουλίων, όπου και συναποφασίζεται από μια ομάδα γιατρών η καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση του κάθε ασθενούς».

Επ' αυτού ο κ. Παπαβασιλείου, πρόσθεσε πως η θέσπιση των ογκολογικών συμβουλίων έχει αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενών, όπου πλέον δεν είναι η απόφαση, «απόφαση τους ενός», αλλά μιας ομάδας επιστημόνων με στόχο μια εξειδικευμένη και ολιστική αντιμετώπιση του ασθενούς.

Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει σήμερα 11 Οκτωβρίου, στις 20:15.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back