Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Χαλιμά ταξιδεύει σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Εικόνα του άρθρου Η Χαλιμά ταξιδεύει σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2016, 23:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε όλη την Ελλάδα, «ταξιδεύει» η Χαλιμά, η πρωταγωνίστρια του διαπολιτισμικού παραμυθιού που δημιούργησε η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου Mermiξ με τη συνεργασία δεκάδων εθελοντών.

«Έχουμε ήδη περίπου 1.000 downloads από την ιστοσελίδα μας www.thejourneyofhalima.com και γνωρίζουμε ότι μέλη ΜΚΟ, διαβάζουν το παραμύθι σε προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε διάφορα κέντρα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Αθήνα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Καλαϊτζίδης από τη δημιουργική ομάδα.

Μάλιστα, όπως συμπληρώνει, οι εθελοντές εκτός από το να αφηγούνται την ιστορία στα παιδιά, φορούν αυτοσχέδια κοστούμια και τα εμπλέκουν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι.

Στο πλαίσιο προώθησης του παραμυθιού «Τα ταξίδι της Χαλιμά», ο tattoo artist και συμπαρουσιαστής του World Party, Γιώργος Μαυρίδης, διάβασε πρόσφατα αποσπάσματα σε βίντεο που γυρίστηκε από τους δημιουργούς, ζητώντας την οικονομική στήριξη όλων για να εκτυπωθούν ναι να διανεμηθούν δωρεάν, χιλιάδες βιβλία του παραμυθιού, καθώς η ανάγκη για μόρφωση και ψυχαγωγία των παιδιών είναι μεγάλη.


Πρόθεση της ομάδας είναι «Το Ταξίδι της Χαλιμά» να εκδοθεί ως τρίγλωσσο βιβλίο (αραβικά- φαρσί- ελληνικά) ενώ ήδη διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή, μεταφρασμένο σε 9 γλώσσες (φιλοδοξία είναι να γίνουν σύντομα περισσότερες) από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό. Εκεί, μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά πρόσφυγες, να μάθει περισσότερα για το πρότζεκτ αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει.

«Το Ταξίδι της Χαλιμά» διηγείται το ταξίδι των προσφύγων με «πρωταγωνίστρια» τη μικρή Χαλιμά, ένα κορίτσι που φεύγει από τη χώρα του για να βρει και να φέρει τη βροχή στον άνυδρο τόπο του.

Το παραμύθι χωρίζεται σε 5 κεφάλαια με διαφορετική κάθε φορά εικονογράφηση και ξεκινά με τη Χαλιμά, που εγκαταλείπει τη Χώρα του Ηλίου, όπου έχει σταματήσει να βρέχει, για να πάει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει τα σύννεφα. Ταξιδεύει μέσα από τη Χώρα της Ερήμου, μπαίνει σε βάρκα και φτάνει στη Χώρα της Θάλασσας, περνάει από τη Χώρα του Δάσους και καταλήγει στη Χώρα της Βροχής, όπου ζητάει από τους «αρχηγούς» της να στείλουν σύννεφα στην χώρα της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back